Print

Recept: Knolselderijpuree met zeebaars

Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten, met lekker veel vezels en die heerlijke ‘selderij’ smaak. Een mooi gerecht ook voor de feestdagen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 stuks zeebaarsfilet, met vel,
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 500 gram knolselderij,
  • 75 gram roomboter,
  • 75 ml warme melk,
  •  eetlepels grove mosterd,
  • klein scheutje slagroom,
  • 5075 gram crazy pea, rucola of waterkers,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Haal als eerste de zeebaars vast uit de koelkast en zet apart.
  2. Schil vervolgens de aardappels en knolselderij en snijd in stukken. Breng tezamen aan de kook in een pan met ruim water en een snuf zout. Laat 15-20 minuten doorkoken, totdat beiden gaar zijn. (even met een vork prikken).
  3. Giet de aardappels + knolselderij af, stop terug in de pan en voeg de helft van de roomboter toe. Stamp tot puree met een pureestamper en voeg op het laatste moment hier de warme melk aan toe. Stamp nogmaals goed door en breng de knolselderijpuree op smaak met zout & peper. Zet apart met de deksel op de pan.
  4. Dep de zeebaarsfilets droog met een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout & peper. Smelt de overgebleven roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars zo’n 5 minuten, op zijn huidje. Draai de filets om met een spat en bak de andere zijde gedurende 1 minuut. Verlaag het vuur en schep vervolgens de zeebaarsfilets uit de pan.
  5. De overgebleven just van de vis roer je los met 2 eetlepels water en de mosterd. Laat heel rustig verwarmen en voeg de slagroom toe. Draai het vuur uit.
  6. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en leg op elk bord een zeebaarsfilet. Garneer het gerecht met de crazy pea en lepel de mosterdroom rondom het bord.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: puree, aardappels, knolselderij, winter, zeebaars, mosterd