• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Knolselderij puree met zeebaars

Knolselderij puree met zeebaars

10 januari 2017 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Dit is voor mij echt onlosmakend verbonden met de winter. En deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten.

Sjieke puree van knolselderij

Knolselderij is namelijk een echte Hollandse wintergroente. Daarnaast is knolselderij echt puree in een sjiek jasje, zeg maar. Dit is dus zelfs een recept dat je tijdens de kerstdagen kunt serveren en iedereen gaat hier echt ongelofelijk van smullen! Je kunt eigenlijk elke witvis gebruiken die je wilt. Maar ik serveerde deze knolselderij met zeebaars met knapperig vel.

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis

Knolselderij is een heerlijke, smaakvolle groente, boordevol vezels voor een goede stoelgang. Ik gebruik hem onder andere als romige vulling voor erwtensoep. Maar ook gekookt en tot puree gestampt is knolselderij een heerlijk alternatief voor aardappels. Wist je dat deze groente ook heel veel ijzer bevat? (Tip voor zwangere dames!) Knolselderijpuree met aardappels samen zorgt voor iets meer binding en structuur in je puree. Terwijl je juist wel een hele zalvige puree krijgt. Deze knolselderij puree met zeebaars is dus eigenlijk lekker winters! Als je daar net zo dol op bent als ik: maak dan ook eens hutspot, waarbij je (een deel van) de aardappels vervangt voor knolselderij. Of hete bliksem met appels! Voor de rest behoeft dit recept niet zoveel andere groente, maar voor het oog kleed ik het bord aan met crazy pea, waterkers of bijvoorbeeld rucola sla.

De zeebaars wordt dus lekker knapperig op het huidje gebakken en geserveerd met een typisch Hollandse smaakmaker: mosterd met room(kaas). Laat het feestje op het bord maar beginnen. Check hier nog meer lekkere hoofdgerechten voor kerst!


Print

Recept: Knolselderijpuree met zeebaars

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit koude weer krijg ik geen genoegen van stamppot en aardappelpuree. Deze knolselderij puree met zeebaars is dan ook een regelrechte topper om op tafel te zetten, met lekker veel vezels en die heerlijke ‘selderij’ smaak. Een mooi gerecht ook voor de feestdagen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 stuks zeebaarsfilet, met vel,
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 500 gram knolselderij,
  • 75 gram roomboter,
  • 75 ml warme melk,
  •  eetlepels grove mosterd,
  • klein scheutje slagroom,
  • 50–75 gram crazy pea, rucola of waterkers,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Haal als eerste de zeebaars vast uit de koelkast en zet apart.
  2. Schil vervolgens de aardappels en knolselderij en snijd in stukken. Breng tezamen aan de kook in een pan met ruim water en een snuf zout. Laat 15-20 minuten doorkoken, totdat beiden gaar zijn. (even met een vork prikken).
  3. Giet de aardappels + knolselderij af, stop terug in de pan en voeg de helft van de roomboter toe. Stamp tot puree met een pureestamper en voeg op het laatste moment hier de warme melk aan toe. Stamp nogmaals goed door en breng de knolselderijpuree op smaak met zout & peper. Zet apart met de deksel op de pan.
  4. Dep de zeebaarsfilets droog met een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout & peper. Smelt de overgebleven roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars zo’n 5 minuten, op zijn huidje. Draai de filets om met een spat en bak de andere zijde gedurende 1 minuut. Verlaag het vuur en schep vervolgens de zeebaarsfilets uit de pan.
  5. De overgebleven just van de vis roer je los met 2 eetlepels water en de mosterd. Laat heel rustig verwarmen en voeg de slagroom toe. Draai het vuur uit.
  6. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en leg op elk bord een zeebaarsfilet. Garneer het gerecht met de crazy pea en lepel de mosterdroom rondom het bord.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

knolselderijpuree met zeebaars gebakken vis

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor knolselderijpuree wilt maken!

knolselderij puree met zeebaars

Category: Bijgerechten, Vis Recepten Tags: aardappels, crazy pea, knolselderij, mosterd, roomboter, roomkaas, slagroom, Vis, waterkers, zeebaars

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf Glühwein maken (fruitig en pittig variant)
Volgend bericht: Groentesoep met balletjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jeffrey

    25 november 2019 om 4:05 pm

    Hallo Betty,

    Dit recept lijkt ons echt super. Alleen werkt de link niet goed en kan ik het recept niet inzien.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 november 2019 om 6:33 pm

      Hi Jeffrey,
      de post is inmiddels aangepast, dus als het goed is zou je nu het volledige recept moeten kunnen zien en printen oid.
      groeten, betty

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Wat te eten bij de Butcher Chardonnay van Weingut Schwarz? | StoryVino schreef:
    9 juli 2020 om 6:52 pm

    […] Bekijk dit gerecht […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee