Print

Recept: Het klassieke broodje hamburger

recept voor klassieke broodje hamburger maken

Hoe maak je het klassieke broodje hamburger klaar? Met deze tips wordt je een burger pro.

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier. Snijd de broodjes doormidden, besmeer de snijhelften met een beetje boter of olijfolie en leg deze met de besmeerde kant op de bakplaat. Bak 5-10 minuten in de oven tot deze wat knapperig zijn of de snijkant bruin wordt.
  2. Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een koekenpan, en bak hierin de uienringen rondom aan. Schep uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de hamburgers of vegaburgers rondom bruin, meestal doe ik 3-4 minuten per kant, maar check hiervoor je verpakking voor de juiste baktijd.
  3. Het klassieke broodje hamburger bouwen doe je zo:  (van onder naar boven):

Eet smakelijk!!

Notes

De toppings maken je klassieke broodje hamburger en zorgen ervoor dat je naar hartelust kunt variëren qua smaken. De klassiekers zijn natuurlijk ketchup, tomaat, ui en pickles. Maar probeer ook eens avocado, chili-uien en baconstrips. Of ga voor vijgen, gehakte hazelnoten en blauwe kaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of het smaakt heerlijk op een broodje hamburger!

Keywords: hamburgers, burgers, vlees, rundvlees,