Door Nanda – Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.
Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum of zongedroogde tomaat. Er zitten veel groenten verstopt in dit gerecht, dus niet alleen lekker, maar ook erg gezond!
Glutenvrije Pasta van groente
In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig ook allerlei andere soorten pasta kopen, bijvoorbeeld gemaakt van kikkererwtenmeel, boekweit of linzenmeel. Voor dit gerecht heb ik dan ook kikkererwtenpasta gebruikt als alternatief voor traditionele pasta. Kikkererwtenpasta is glutenvrij en zit vol eiwitten en vezels. Zo krijg je weer wat extra goede voedingsstoffen binnen. Natuurlijk kun je dit gerecht ook met een andere pasta maken als je dat wilt.
Dol op pesto
Als je wat extra pesto maakt, kun je dit ook gebruiken voor op brood of om een toastje in te dippen. Je kunt het de volgende dag ook bij je groenten serveren, of marineer je vlees er lekker in. Genoeg mogelijkheden! Ben je geïnspireerd om eens andere pesto’s te maken? Bekijk dan dit recept van munt pesto met pistachenoten. Of zelfs de zoete notenpesto die ik voor het Turks pizzabrood maakte. Liever de klassieke basilicumpesto eens zelf maken? Ook daar heeft Betty’s Kitchen een recept voor, die vind je hier!
Recept: Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto
Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 75 gram pijnboompitten
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 kleine courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 handje verse peterselie
- 125 gram grana padano kaas
- 150 gram kikkererwtenpasta
- 2 trostomaten
- 1 bol mozzarella
- 150 milliliter olijfolie (extra vierge)
- Traditionele olijfolie om in te bakken
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmixer
Instructions
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
- Snij de paprika’s en courgette in blokjes. Verwarm wat olijfolie (traditionele) in een hapjespan. Bak de paprika en courgette erin op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze nog even kort mee.
- Rasp de grana padano alvast en zet deze apart.
- Nu ga je de pesto maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van een staafmixer of keukenmachine, net wat je hebt. Voeg de extra vierge olijfolie, paprika-courgettemengsel uit de pan, verse peterselie, geraspte grana padano, geroosterde pijnboompitten en een snuf zout en peper samen in een kom. Hou een beetje van de grana padano en pijnboompitjes apart. Mix het mengsel nu tot een gladde pesto. Je kunt de pesto wat grover houden of tot een egaal mengsel vermalen, net wat je lekker vindt. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat extra kruiden, zout of peper toe.
- Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Plaats deze om en om op een bordje, eventueel met wat verse kruiden en olijfolie eroverheen gesprenkeld.
- Zodra de pasta klaar is giet je hem af. Vermeng de pasta met de paprika-courgettepesto of serveer de pesto als een saus over de pasta heen. Serveer de pasta met de apart gehouden pijnboompitjes en grana padano eroverheen gestrooid. De frisse tomaten-mozzarella-salade kun je ernaast serveren.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
restaurantcatalogus
Ik had nog wat kikkererwten over van de falafel van gister, maar je pasta klinkt heerlijk! Ik denk dat ik hem vanavond even ga maken, bedankt voor het delen Nanda! x Lisette
Betina Oostveen
Super leuk om te horen! Eet smakelijk in ieder geval!
Amanda
Heb dit gisteren gemaakt, we hebben ervan gesmuld, thanks!
Betina Oostveen
Hi Amanda,
wat leuk om te horen! dank je wel!