• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Kaasmuffins met pompoen en spinazie

Kaasmuffins met pompoen en spinazie

13 november 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Check deze vegetarische kaasmuffins met pompoen en spinazie: die zijn toch gewoonweg een feestje op je bord? Het kleurrijke herfsttafereel voorziet je van een flinke dosis groente en vitamientjes, zeker als je er nog een spinazie salade bij serveert. Dit recept voor kaasmuffins met pompoen is ideaal voor een maandag in de herfst. Het dagje zonder vlees dat wij hebben omgedoopt tot Meatless Monday. Vegetarisch eten kan ook zo lekker zijn.

Vegetarische kaasmuffins met pompoen

In deze kaasmuffins met pompoen zitten lekker veel groenten verstopt. De ideale manier om de kids voor de gek te houden, als ze weer zitten te zeuren over de groente op hun bord. Als je de verse spinazie nog iets fijner vermaalt zie je er helemaal geen groente in terug. Maar alle gezonde voedingsstoffen komen wel mooi binnen op deze manier! Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1

Hartige muffins invriezen

Deze kaasmuffins zijn ook ideaal om van te voren klaar te maken. Een soort mealpreppen voorafgaand aan de werkweek. Als je ze na het bereiden goed laat afkoelen, kun je ze vervolgens invriezen.  ‘s Ochtends haal je ze uit de vriezer en neemt ze gemakkelijk mee in een broodtrommel. Zo heb je een heerlijk alternatief op de boterham met kaas. Je collega’s zullen er jaloers van worden! 🙂 Ook kun je de kaasmuffins met pompoen nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn zowel koud als warm te serveren, net was jouw voorkeur heeft!

Print

Kaasmuffins met pompoen en spinazie

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml. melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 125 gram pompoen (kant-en-klare blokjes of een pompoen die je zelf schilt)
  • 1 el. oregano
  • Peper en zout
  • 2 el. olijfolie
  • Boter of olie om in te vetten

Benodigdheden:

  • Mixer of keukenmachine
  • Muffinvorm
  • Papieren bakvormpjes voor muffins

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Zet de muffinvorm klaar met daarin de papieren bakvormpjes. Vet de vormpjes alvast met een kwastje in met boter of olie.
  2. Als je een hele pompoen in huis hebt gehaald, schil deze dan en rasp vervolgens het vruchtvlees grof (zie hier de How-to: Pompoen snijden en schillen). Kant-en-klare pompoenblokjes kun je natuurlijk meteen raspen. Snij de verse spinazie en knoflook alvast heel fijn.
  3. Pak een grote beslagkom en doe hierin de bloem, bakpoeder, oregano en een (flinke) snuf zout en peper. Voeg vervolgens ook de eieren, de eetlepels olijfolie en melk toe. Mix het beslag tot een egaal geheel. 
  4. Schep vervolgens met een lepel de geraspte kaas, knoflook, pompoen en 1 el. pompoenpitten (de andere eetlepel bewaar je voor de topping) door het beslag en roer goed door. 
  5. Met een eetlepel schep je nu het beslag in de ingevette bakvormpjes. Schep ze tot net iets onder de rand, de muffins zullen namelijk nog rijzen in de oven. 
  6. De achtergehouden pompoenpitten verdeel je over de muffins. Zet de vorm voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, iedere oven is immers anders!
  7. Maak ondertussen indien gewenst een salade met de overgebleven verse spinazie. Voeg hier bijvoorbeeld naar eigen smaak geitenkaas, gedroogde tomatenreepjes, cherrytomaten, zonnebloempitten, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout aan toe. 
  8. Laat de kaasmuffins na de oventijd wat afkoelen en serveer ze met de spinaziesalade. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Voorgerechten Tags: bloem, borrel, eieren, groenten, Kaas, knoflook, melk, muffins, Nanda Appelman, oregano, pompoen, pompoenpitten, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Escoffier in The Park Rotterdam
Volgend bericht: Winterlicht op fort-eiland Pampus Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in