• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Kaasmuffins met pompoen en spinazie

Kaasmuffins met pompoen en spinazie

13 november 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Check deze vegetarische kaasmuffins met pompoen en spinazie: die zijn toch gewoonweg een feestje op je bord? Het kleurrijke herfsttafereel voorziet je van een flinke dosis groente en vitamientjes, zeker als je er nog een spinazie salade bij serveert. Dit recept voor kaasmuffins met pompoen is ideaal voor een maandag in de herfst. Het dagje zonder vlees dat wij hebben omgedoopt tot Meatless Monday. Vegetarisch eten kan ook zo lekker zijn.

Vegetarische kaasmuffins met pompoen

In deze kaasmuffins met pompoen zitten lekker veel groenten verstopt. De ideale manier om de kids voor de gek te houden, als ze weer zitten te zeuren over de groente op hun bord. Als je de verse spinazie nog iets fijner vermaalt zie je er helemaal geen groente in terug. Maar alle gezonde voedingsstoffen komen wel mooi binnen op deze manier! Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1

Hartige muffins invriezen

Deze kaasmuffins zijn ook ideaal om van te voren klaar te maken. Een soort mealpreppen voorafgaand aan de werkweek. Als je ze na het bereiden goed laat afkoelen, kun je ze vervolgens invriezen.  ‘s Ochtends haal je ze uit de vriezer en neemt ze gemakkelijk mee in een broodtrommel. Zo heb je een heerlijk alternatief op de boterham met kaas. Je collega’s zullen er jaloers van worden! 🙂 Ook kun je de kaasmuffins met pompoen nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn zowel koud als warm te serveren, net was jouw voorkeur heeft!

Print

Kaasmuffins met pompoen en spinazie

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml. melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 125 gram pompoen (kant-en-klare blokjes of een pompoen die je zelf schilt)
  • 1 el. oregano
  • Peper en zout
  • 2 el. olijfolie
  • Boter of olie om in te vetten

Benodigdheden:

  • Mixer of keukenmachine
  • Muffinvorm
  • Papieren bakvormpjes voor muffins

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Zet de muffinvorm klaar met daarin de papieren bakvormpjes. Vet de vormpjes alvast met een kwastje in met boter of olie.
  2. Als je een hele pompoen in huis hebt gehaald, schil deze dan en rasp vervolgens het vruchtvlees grof (zie hier de How-to: Pompoen snijden en schillen). Kant-en-klare pompoenblokjes kun je natuurlijk meteen raspen. Snij de verse spinazie en knoflook alvast heel fijn.
  3. Pak een grote beslagkom en doe hierin de bloem, bakpoeder, oregano en een (flinke) snuf zout en peper. Voeg vervolgens ook de eieren, de eetlepels olijfolie en melk toe. Mix het beslag tot een egaal geheel. 
  4. Schep vervolgens met een lepel de geraspte kaas, knoflook, pompoen en 1 el. pompoenpitten (de andere eetlepel bewaar je voor de topping) door het beslag en roer goed door. 
  5. Met een eetlepel schep je nu het beslag in de ingevette bakvormpjes. Schep ze tot net iets onder de rand, de muffins zullen namelijk nog rijzen in de oven. 
  6. De achtergehouden pompoenpitten verdeel je over de muffins. Zet de vorm voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou tijdens de oventijd goed in de gaten, iedere oven is immers anders!
  7. Maak ondertussen indien gewenst een salade met de overgebleven verse spinazie. Voeg hier bijvoorbeeld naar eigen smaak geitenkaas, gedroogde tomatenreepjes, cherrytomaten, zonnebloempitten, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout aan toe. 
  8. Laat de kaasmuffins na de oventijd wat afkoelen en serveer ze met de spinaziesalade. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Kaasmuffins met pompoen en spinazie 1

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Voorgerechten Tags: bloem, eieren, groenten, Kaas, knoflook, melk, muffins, Nanda Appelman, oregano, pompoen, pompoenpitten, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Escoffier in The Park Rotterdam
Volgend bericht: Winterlicht op fort-eiland Pampus Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee