• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

23 maart 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

Een Italiaanse quiche met pesto maken

Je kunt deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella serveren als diner gerecht met, als aanvulling, een groene salade erbij geserveerd. Maar hij doet het ook prima bijvoorbeeld als lunchgerecht of in dunne punten gesneden voor bij de borrel. Met zijn tri-colore kleuren is het een echte ode aan de Italiaanse keuken!

Mediterrane Hartige taart - Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen

Dol op hartige taarten

Hier in Betty’s Kitchen zijn we dol op hartige taarten zoals deze Italiaanse quiche met pesto! Ze zijn makkelijk om te smaken en ik vind een quiche altijd ideaal om kliekjes in te verwerken en lekker veel groenten in te verstoppen. Voeg dan ook vooral extra groenten toe die je nog hebt liggen en je anders weg zou moeten gooien. Voor extra inspiratie: kende je bijvoorbeeld ook al dit recept van Quiche met champignons, prei en blauwe kaas? Of deze traditionele Quiche Lorraine (met spekjes en uien)? Ook beieden aanraders en heerlijke hartige taart recepten om van te genieten!


Print

Recept: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

recept Mediterrane Hartige taart - Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 + rusten deeg min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 2 –3 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram verse spinazie
  • 100 gram aubergine
  • 6 cherrytomaten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el. rode pesto
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie om te bakken
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bereid het zanddeeg volgens dit recept. Laat een half uur rusten in de koelkast. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg. Prik gaatjes over de bodem en opstaande rand en zet nog even apart.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de aubergine enkele minuten totdat deze bruin begint te kleuren. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn, de zongedroogde tomaat in reepjes en de olijven in plakjes. Halveer de cherrytomaten en snij of scheur de mozzarella in repen. 
  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de sojaroom en pesto. Roer de aubergines, zongedroogde tomaat, olijven, verse spinazie, Italiaanse kruiden en evt. naar eigen smaak zout en peper erdoorheen. 
  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella en gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven. 
  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!  

Keywords: quiche, hartige taart, Italiaans, eieren, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Mediterrane Hartige taart -  Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, harti, Italiaanse keuken, mozzarella, Nanda Appelman, pesto, quiche, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Flammkuchen met spinazie
Volgend bericht: Japanse Miso Soep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in