Print

Recept: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

recept Mediterrane Hartige taart - Italiaanse quiche met pesto en mozzarella door Bettys Kitchen

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een quichevorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Zet nog even apart.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de aubergine enkele minuten totdat deze bruin begint te kleuren. Haal dan van het vuur. 
  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn, de zongedroogde tomaat in reepjes en de olijven in plakjes. Halveer de cherrytomaten en snij of scheur de mozzarella in repen. 
  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de sojaroom en pesto. Roer de zongedroogde tomaat, olijven, verse spinazie, Italiaanse kruiden en evt. naar eigen smaak zout en peper erdoorheen. 
  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella en gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven. 
  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!  

Keywords: quiche, hartige taart, Italiaans, eieren, tomaten