Print

Recept: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, Italiaanse quiche met pesto, mozzarella, aubergine en tomaat. Helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar de bereiding kost wel even tijd dus houdt hier rekening mee.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 + rusten deeg min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 23 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram verse spinazie
  • 100 gram aubergine
  • 6 cherrytomaten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el. rode pesto
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie om te bakken
  • Boter om in te vetten

Extra:

  • Springvorm 2224 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Bereid het zanddeeg volgens dit recept. Laat een half uur rusten in de koelkast. Vet een quichevorm in en bekleed deze met het quichedeeg. Prik gaatjes over de bodem en opstaande rand en zet nog even apart.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de aubergine enkele minuten totdat deze bruin begint te kleuren. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn, de zongedroogde tomaat in reepjes en de olijven in plakjes. Halveer de cherrytomaten en snij of scheur de mozzarella in repen. 
  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de slagroom en pesto. Roer de aubergines, zongedroogde tomaat, olijven, verse spinazie, Italiaanse kruiden en evt. naar eigen smaak zout en peper erdoorheen. 
  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella en gehalveerde cherrytomaten (met de snijkant naar boven) eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven. 
  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Tip: Als je wat overhoudt kun je de resterende punten nog 1 à 2 dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Dan kun je deze lekker als lunch nemen de dag erna!