• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Italiaanse Jam taartjes

Italiaanse Jam taartjes

26 augustus 2013 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Op facebook liet ik afgelopen week al weten dat de Nieuw Zeelandse TV-kok Annabel Langbein binnenkort een nieuw kookboek uit zal brengen (bekend van 24 Kitchen). Ik ben één van de gelukkigen die alvast een exemplaar mochten ontvangen, en daar moet dan natuurlijk ook meteen uit gekookt worden! De review lees je hier. Omdat ik afgelopen week een flinke lading bramen jam had gemaakt, ging ik voor de Italiaanse jam taartjes. Het deeg lijkt een beetje op zanddeeg, maar door het gebruik van kruidnagel en wodka, krijgt deze een sublieme zachte smaak. Heerlijk!

Italiaanse Jam Taartjes 1 Header-001

Het recept van Annabel is voor 2 lage taartvormen van 25 cm, maar bij gebrek hieraan heb ik deze over  2 x 6 vormpjes van 10 cm verdeeld. Totaal krijg je dan dus 12 mini-taartjes. Heerlijk om te serveren na het diner, met een kop koffie of glaasje grappa. En de taartjes of punten die je over houdt, vries je net zo makkelijk in. Voor 2 taarten van 25 cm (/ of 12 mini-taartjes van 10 cm):

Ingrediënten:

  • 600 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 grote eieren (L)
  • 160 ml olijfolie, plus extra voor invetten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 eetlepels wodka of brandy
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 375 ml jam, bijvoorbeeld bramen jam.

Extra: 

  • Oven
  • 2 beslagkommen
  • 2 lage taartvormen met uitneembare bodem, van 25 cm doorsnede óf
  • 12 lage taartvormen, met uitneembare bodem, van 10 cm doorsnede.
Italiaanse Jam Taartjes 2-001

Bereidingstijd: 20  +  25 / 40 minuten. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden / 155 hete lucht. Kwast de bodem van de taartvormen in met olijfolie. Voor het deeg meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout in één beslag kom. Roer dit goed door. In een tweede kom kluts je de eieren met de olie, vanille extract, kruidnagel, wodka of brandy, en  citroenschilletjes. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet hier het eimengsel in. Roer met een houten lepel of spatel het geheel goed door, om uiteindelijk met je handen hier een zacht deeg van te kneden. Verdeel het deeg in 3 stukken.

  • Voor de taarten van 25 cm: rol 2 van de 3 deegstukken uit tot een lap van ongeveel 1 cm, en bekleed hier de taartvormen mee.
  • Voor de taartjes van 10 cm: verdeel 2 van de 3 deegstukken in totaal 12 balletjes, en druk of rol deze uit tot lapjes die groot genoeg zijn om de 12 taartbodempjes mee te bedekken.
Italiaanse Jam Taartjes 3-001

Druk het deeg goed in de bodem en de ribbelranden, en besmeer de bodems royaal met jam. (ik gebruik bij mijn kleine vormpjes hier een volle eetlepel voor). Rol het laatste stuk deeg uit, en snijd (met een pizzaroller) hier dunne reepjes van. Leg deze kruislinks,als een soort traliewerk, op de taart(jes).

Italiaanse Jam Taartjes 4-001

Italiaanse Jam Taartjes 5-001

Bak de taart in de voorverwarmde oven goudbruin. De baktijd voor de 25 cm taart is 40-45 minuten, en voor de minitaartjes is de baktijd 25 minuten. Laat hierna goed afkoelen en bestrooi de Italiaanse Jam taartjes eventueel met poedersuiker en of vers fruit. Buon Appetito!!

(Bron recept: Annabel Langbein – Simple Pleasures)

Category: Taart Recepten Tags: Annabel Langbein, bakpoeder, bloem, citroen, eieren, Italiaanse keuken, jam, Kerst recepten, kruidnagel, marmelade, olijfolie, suiker, taart, wodka

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Shoppen bij Dille & Kamille
Volgend bericht: Foodblogswap: Bonensalade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lianne - Focus on Foodies

    26 augustus 2013 om 2:17 pm

    Oh wauw, wat zien die er lekker uit!!!!
    En ik ben eerlijk gezegd ook ontzettend benieuwd naar het nieuwe boek van Annabel Langbein, heb ‘m helaas zelf nog niet..

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in