• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout muffin met chocolade

Havermout muffin met chocolade

29 juli 2016 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Terwijl ik dit typ, is het zondagmorgen en ik ben vroeg wakker. Omdat ik een lekkere trek heb, begeef ik mij vast naar de keuken om een havermout muffin met chocolade te bakken.

Het is immers weekend en op juist op zondag vind ik het leuk om een en ander te gaan bakken. En speciaal voor de zondagsbrunch ga ik vandaag aan de slag met een suikervrije en glutenvrije havermout muffin met chocolade. Nu ik zo naar mijn foto kijk denk ik dan ook meteen dat dit een perfect recept is voor Valentijnsdag! 🙂

Havermoutmuffin voor het ontbijt

Het is geen geheim dat ik grote fan ben van havermout ontbijtjes. Maar speciaal voor de weekenden maak ik de wat luxere ontbijtjes zoals deze havermout muffin. Even kort wat ingrediënten bij elkaar roeren en afbakken in de oven. Ondertussen kan ik het huis een beetje opruimen en dan samen met Dylan deze muffin opsmikkelen. Het recept is afkomstig uit het super handige Havermoutje kookboek, waar je nog veel meer (basis) recepten met havermout zult vinden.



suikervrije havermout muffin met chocolade en banaan glutenvrij recept

Suikervrije muffin met havermout

In onderstaand recept gebruik ik enkel 1 banaan voor de binding en om zoeter te maken. Dat betekent dat deze muffin met chocolade voor de rest suikervrij is. Maar mocht je toch een wat zoetere muffin willen maken, dan kun je bijvoorbeeld ook 1 eetlepel kokosbloesemsuiker toevoegen aan het recept. Ik vind het daarintegen juist lekker om wat zoeter beleg toe te voegen aan mijn havermout muffin. Zoals fruit spreads of (homemade) hazelnotenpasta of amandelboter. Varieer er gerust op los!


Print

Recept: Havermout muffin met chocolade

suikervrije havermout muffin met chocolade en banaan glutenvrij recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Deze glutenvrije havermout muffin met chocolade is ideaal als ontbijtje! Gezoet met slechts banaan is het ook nog eens een verantwoordelijke keuze! En dankzij het hartjes vorm is het een prachtig ontbijt op bed tijdens Valentijnsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei,
  • 2 eetlepels amandelmelk,
  • 1 banaan,
  • 50 gram glutenvrije havermout,
  • 2 eetlepels cacao poeder,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel kaneel,
  • olie, om in te vetten,

Lekker voor erbij: Nutella, amandelboter en (suikervrije) jam.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje, niet groter dan een mok, en vet deze vast in met de olie.
  2. Klop in een kom het ei los met de amandelmelk. Prak vervolgens de banaan en meng deze door het mengsel.
  3. Voeg de havermout, cacaopoeder, zout en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Stop het beslag in het bakvormpje.
  4. Bak de havermout muffin, gedurende 30 minuten, of in de oven, tot hij mooi bruin en gerezen is.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

suikervrije havermout muffin met chocolade en banaan glutenvrij recept
suikervrije havermout muffin met chocolade en banaan glutenvrij recept

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor de havermout muffin met chocolade wilt maken!

recept havermout muffin met chocolade glutenvrij ontbijt recept © bettyskitchen

(Bron Recept: Havermoutje Kookboek)

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, bananen, cacao, eieren, Glutenvrij, havermout, Havermoutje, kaneel, muffin, notenpasta, suikervrij, Valentijnsdag, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Roots Rotterdam (Hilton Hotel)
Volgend bericht: Fotodagboek Juli 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    29 juli 2016 om 9:46 am

    Wat een heerlijk recept en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2016 om 10:07 am

      Thanks Demi!

      Beantwoorden
  2. Vivian | stayaliveandcooking

    29 juli 2016 om 9:59 am

    Lekker zeg, en ook nog zo’n leuke bakvorm!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 juli 2016 om 10:07 am

      Dank je wel Vivian,
      en ook lekker makkelijk te maken hoor!

      Beantwoorden
  3. Jokanda

    24 november 2019 om 5:21 pm

    Kan ik er ook mini muffins van maken en hie kang dan in de oven

    Jolanda

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 november 2019 om 6:58 pm

      Hi Jolanda,

      ik weet niet hoe groot jouw mini muffins zijn, maar je kan het beslag zeker in een gewoon muffinblik doen (1 scoop beslag)
      denk dat je dan 3 muffins kunt maken en begin met 20 minuten baktijd.\
      \Hoor graag of het gelukt is!

      Beantwoorden
  4. Marine

    12 januari 2020 om 9:06 am

    Klopt de aangegeven hoeveelheid havermout? Ik kijk met de aangegeven ingrediënten niet tot een normaal beslag. En het past ook niet in een mok.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 januari 2020 om 1:39 pm

      Hi Marine,
      je hebt gelijk die moet slechts 50 gram havermout zijn voor zo;n kleine vorm.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee