Print

Recept: Havermout Cappuccino

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk, sojamelk, rijstemelk) etc.
  • 40 gram havermout,
  • snufje kaneel,
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, of honing,
  • 100 ml sojamelk (deze ‘schuimt’ het beste)
  • 2 kopjes espresso.

Extra:

  • klein kookpannetje,
  • 2 latte macchiato glazen,
  • koffiemachine, liefst eentje met melkopschuimfunctie,
  • (anders heb je ook een melkopschuimer benodigd.)

Instructions

 

  1. Breng in het kleine pannetjes de plantaardige melk+ havermout aan de kook. Voeg een snufje kaneel toe en laat zachtjes 5-10 minuten doorkoken, totdat deze gaar is. Wel regelmatig blijven doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  2. Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de kokosbloesemsuiker of honing toe en roer al smeltend hierdoor heen. Zet daarna meteen het vuur uit, en verdeel het havermout mengsel over de twee latte macchiato glazen.
  3. Vervolgens schuim je de melk op. Mijn koffie apparaat doet dit rechtstreeks in de glazen. En anders kun je ook de sojamelk verwarmen in een pannetje of magnetron en vervolgens opschuimen met een opschuimer. Verdeel het schuim ook over de glazen.
  4. Tot slot schenk je de espresso ook over het melkschuim en deze zal wat meer naar beneden zakken, wat een mooi laagjes effect geeft aan de havermout cappuccino. Serveer uiteraard direct en met een lange lepel, zodat je tussendoor de havermout ook uit het glas kunt lepelen.

Eet/drink smakelijk!

Groetjes, Betty