• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Hartig Havermout Ontbijt

Hartig Havermout Ontbijt

22 augustus 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een hartig havermout onbijt! Want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. En omdat ik zomerse sferen zit, voegen wij hier lekkere Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente.

Ontbijten met hartig havermout

Hoewel veel mensen nog gruwelen bij de gedachte van een havermout ontbijt, kan ik mij geen dag meer zonder voorstellen. Havermout houdt je suikerspiegel gedurende de dag in toom en dat is ook de voornaamste reden dat ik ooit ben gaan ontbijten met havermout. Maar omdat enkel gekookte havermout best wel een saai gerecht is, begin je al gauw met het toevoegen van heerlijke smaakmakers. En dat is de reden dat ik vandaag de dag nog steeds zo dol ben op havermout. De mogelijkheden zijn eindeloos!

recept hartig havermout ontbijt of lunch met portobello en parmezaanse kaas betty's kitchen

Van heerlijk zoet met noten en fruit, tot heerlijk hartig havermout met een Italiaans tintje. Dit recept kun je trouwens ook eens op tafel zetten voor de lunch of diner, het is vullend en is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld risotto.

Kun je geen genoegen krijgen van ontbijten met havermout? Check dan gauw deze verzameling van gezonde ontbijtrecepten met havermout.

Print

Recept: Hartig Havermout Ontbijt

recept hartig havermout ontbijt met parmezaanse kaas portobello tomaat
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een hartig havermout onbijt! Want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. En omdat ik zomerse sferen zit, voegen wij hier lekkere Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente.

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 250 gram trostomaten, aan een takje,
  • 120 gram havermout, 
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml amandelmelk, ongezoet,
  • 150 ml water, 
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt,
  • 8 takjes tijm, 
  • olijfolie, 
  • peper & zout.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • klein kookpannetje,
  • kwast.

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier 6 takjes tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 minuten om te roosteren.
  • Pel de knoflook en pers deze uit. Ris de tijm van de overgebleven 2 takjes tijm. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in de kookpan en bak hierin de knoflook en tijm. Voeg de havermout toe, samen met de amandelmelk en water en breng aan de kook. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten en breng op smaak met peper en weinig zout.
  • Haal de pan van het vuur, verdeel over 2 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer elk bord met een portobello uit de oven, en de helft van de geroosterde tomaten.  Direct opeten.

 

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartig havermout ontbijt of lunch met portobello en parmezaanse kaas betty's kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: basilicum, champignons, cherrytomaten, Glutenvrij, havermout, Parmezaanse kaas, portobello, risotto, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische pizza quesadillas
Volgend bericht: STEM op de Food Blog Awards 2017 ! »

Lees Interacties

Reacties

  1. elly

    21 januari 2019 om 6:55 pm

    ik was op zoek naar havermout pap recepten, maar dan zonder suiker. Geweldig recept

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2019 om 11:54 am

      Hi Elly,

      dank je wel en leuk om te horen! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2019 om 11:59 am

      Hi Elly,

      dat is goed om te horen! Geniet er heerlijk van en we hebben natuurlijk nog meer havermout (pap) recepten zonder suiker online staan. Sterker nog: ik laat ook vaak achterwege en zoet mijn pap dan enkel met puur fruit.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Ontbijt met havermout: de lekkerste recepten | The Daily Milk schreef:
    2 augustus 2021 om 12:34 pm

    […] aan zonnebloempitten, chiazaadjes, honing, rood fruit, pompenpitten of lijnzaad. Ook kun je een hartige variant maken, met portobello’s, tomaten en Parmezaanse kaas. Een variant op gezonde yoghurt dus! […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in