Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een hartig havermout onbijt! Want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. En omdat ik zomerse sferen zit, voegen wij hier lekkere Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente.
Ontbijten met hartig havermout
Hoewel veel mensen nog gruwelen bij de gedachte van een havermout ontbijt, kan ik mij geen dag meer zonder voorstellen. Havermout houdt je suikerspiegel gedurende de dag in toom en dat is ook de voornaamste reden dat ik ooit ben gaan ontbijten met havermout. Maar omdat enkel gekookte havermout best wel een saai gerecht is, begin je al gauw met het toevoegen van heerlijke smaakmakers. En dat is de reden dat ik vandaag de dag nog steeds zo dol ben op havermout. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Van heerlijk zoet met noten en fruit, tot heerlijk hartig havermout met een Italiaans tintje. Dit recept kun je trouwens ook eens op tafel zetten voor de lunch of diner, het is vullend en is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld risotto.
Kun je geen genoegen krijgen van ontbijten met havermout? Check dan gauw deze verzameling van gezonde ontbijtrecepten met havermout.
PrintRecept: Hartig Havermout Ontbijt
Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een hartig havermout onbijt! Want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. En omdat ik zomerse sferen zit, voegen wij hier lekkere Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 2 portobello’s
- 250 gram trostomaten, aan een takje,
- 120 gram havermout,
- 1 teentje knoflook
- 250 ml amandelmelk, ongezoet,
- 150 ml water,
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt,
- 8 takjes tijm,
- olijfolie,
- peper & zout.
Extra:
- oven,
- bakplaat met bakpapier,
- klein kookpannetje,
- kwast.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier 6 takjes tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 minuten om te roosteren.
- Pel de knoflook en pers deze uit. Ris de tijm van de overgebleven 2 takjes tijm. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in de kookpan en bak hierin de knoflook en tijm. Voeg de havermout toe, samen met de amandelmelk en water en breng aan de kook. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten en breng op smaak met peper en weinig zout.
- Haal de pan van het vuur, verdeel over 2 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer elk bord met een portobello uit de oven, en de helft van de geroosterde tomaten. Direct opeten.
Eet smakelijk,
Groetjes, Betty

ik was op zoek naar havermout pap recepten, maar dan zonder suiker. Geweldig recept
★★★★★
Hi Elly,
dank je wel en leuk om te horen! Geniet er lekker van!
Hi Elly,
dat is goed om te horen! Geniet er heerlijk van en we hebben natuurlijk nog meer havermout (pap) recepten zonder suiker online staan. Sterker nog: ik laat ook vaak achterwege en zoet mijn pap dan enkel met puur fruit.