• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gözleme met spinazie en feta

Gözleme met spinazie en feta

4 september 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en vandaag neem ik jullie even mee de Turkse Keuken in! We gaan namelijk Gözleme met spinazie en feta maken. Dat zijn een soort in de pan gebakken Turkse platbroden die je dus kunt vullen met heel veel lekkere ingrediënten, zoals dus kaas en groenten.

Zelf Gözleme met spinazie en feta maken

Ben je op zoek naar een lekker hartige hap met deeg? Probeer dan zeker eens de bekende Turkse Gözleme met spinazie en feta. Het zijn een soort Turkse platbroden en het deegpakketje wordt gebakken in olie op een bakplaat – of in de pan. Je vindt je ook terug als ware street food in het land. Het recept voor het gözleme deeg heb ik geleend uit de Bijbel van de Turkse keuken van Hale Amus. Als vulling heb ik gekozen voor spinazie en feta, maar je kunt gözleme ook vullen met gekookte aardappels en peterselie, of zelfs gebakken gehakt met uien.

recept Gözleme met spinazie en feta © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten uit de Turkse keuken

De Turkse keuken staat echt bekend om smaakvolle hartige gerechten en meer. Niet alleen deze Gözleme met spinazie en feta moet je absoluut eens een keer proberen, maar deze gevulde ‘Kumpir’ aardappel is ook een graag gegeten Street Food gerecht uit Turkije. Wil je s’ochtends lekker hartig ontbijten? Dan moet je absoluut eens Cilbir Turkse eieren met yoghurt en chili boter maken. Maar heb je nog een gaatje voor wat zoete trek? Ga dan aan de slag met filodeeg en maak deze zoete Sigara Boreki met dadel en banaan!

Benieuwd hoe de video voor deze Gözleme met spinazie en feta maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Gözleme met spinazie en feta

recept Gözleme met spinazie en feta © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gözleme zijn een soort in de pan gebakken Turkse platbroden die je dus kunt vullen met heel veel lekkere ingrediënten, zoals spinazie en Turkse witte kaas (Peynir) maar je kunt ook feta kaas gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Cuisine: Turkse keuken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 325 gram bloem + extra
  • ½ tl zout
  • 100 ml warme melk
  • 100 ml warm water
  • 1 el. zonnebloemolie + extra voor het bakken

Voor de vulling:

  • 100 gram diepvries spinazie blokjes (circa 7 deelblokjes)
  • 100 gram feta kaas
  • 1 el. fijngehakte peterselie
  • 1 tl. pul biber (of snufje chilivlokken)
  • zout & peper
  • 1 el zonnebloemolie

Extra:

  • keukenmixer met deeghaak
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • bakkwast
  • bakplaat of grote koekenpan

Instructions

  1. Stop de spinazieblokjes in een steelpannetje en laat smelten en ontdooien op medium vuur. Kook het een beetje ‘droog’ en schep uit de pan en in een diep bord en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg in de mixer kom. Plaats de deeghaak en kneed het Gözleme deeg gedurende 5 minuten op medium lage stand tot een stevig en samenhangend deeg. Kneed je met de hand? Trek hier dan gerust 10 – 15 minuten voor uit. Dek de kom af met huishoudfolie (of een vochtige theedoek) en laat 30 minuten rusten.
  3. Aan het einde van de wachttijd meng je de spinazie met verkruimelde feta, peterselie, pul biber, zout & peper en olie door elkaar. Maak er 6 porties (ter grootte van een flinke eetlepel) van.
  4. Verdeel het deeg in 6 porties van gelijke grootte. Vorm er ballen van en rol elke uit tot een ronde dunne cirkel van ca. 25 – 30 cm. Vouw de onderkant en bovenkant van het deeg een klein stukje naar het midden zodat je een rechte strook krijgt.
  5. Leg een portie van de vulling in het midden en spreid een beetje uit. Vouw vervolgens de weerszijden van het deeg over de vulling heen en zorg dat ze overlappen. Druk het vierkant of rechthoek zachtjes met de hand een beetje plat.
  6. Verwarm een grillplaat of grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet deze lichtjes in met extra zonnebloemolie. Bak de platbroden in batches gaar: laat eerst 1-2 minuten aan een zijde bakken, draai om met behulp van een spatel en kwast de gebakken bovenzijde in met olie. Bak hier ook 1-2 minuten, draai om en kwast weer in met olie. Het omdraaien doe je in totaal 4 keer en dus ook 4x met olie bestrijken.
  7. Schep van de plaat of uit de pan op een serveerschaal en laat wat afkoelen.

Afiyet Olsun! (= Eet smakelijk!)

Notes

Liever verse spinazie blad? Gebruik dan iets minder, bijv. 80 gram en zorg dat je dit goed fijnhakt. Dit kun je rauw aan de kaas toevoegen en hoeft niet eerst gekookt te worden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Gözleme met spinazie en feta © bettyskitchen.nl
recept Gözleme met spinazie en feta © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze gebakken Turkse gevulde platbroden, zoals Gözleme met spinazie en feta.

recept Gözleme met spinazie en feta © bettyskitchen.nl

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Deeg recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: chilipepers, deeg, feta, Gözleme, hoofdgerechten, Kaas, melk, peterselie, pul biber, rode peper, spinazie, Turkse keuken, vegetarisch, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde uien met gehakt en rijst – Uit de Bijbel van de Turkse Keuken
Volgend bericht: Verschil tussen quiche en hartige taart »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee