• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / 5x Warme Chocolademelk

5x Warme Chocolademelk

22 januari 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Afgelopen week week was het natuurlijk al aardig aan het vriezen in ons landje. En met de verwachte sneeuwval van vandaag krijg ik stevige trek in een kop warme chocolademelk! Wist je dat je deze heel eenvoudig zelf kunt maken?

Basis recept voor warme chocolademelk maken

Het enige dat je nodig hebt is een goed basis recept voor warme chocolademelk maken. Daarom is het goed om te weten dat je slechts 3 ingredienten nodig heb voor de basis. Namelijk melk, pure chocolade en suiker. Door dit samen te koken in een pannetje krijgt je een lekkere dikke warme chocolade melk die je, dankzij de goede eigenschappen van chocolade, ook meteen even een opkikker en energie boost geven.

recept voor zelf warme chocolademelk maken © bettyskitchen.nl

recept voor zelf warme chocolademelk maken © bettyskitchen.nl

Instagram proof chocolademelk

Prima tot daar aan toe, maar de echte doe-het-zelvers kunnen het natuurlijk niet laten om die kop warme choco op te pimpen tot een Instagram waardige Guilty Pleasure maaltijd in een kop. (Denk bijvoorbeeld aan de Freakshakes van afgelopen zomer!) En je kan het zo gek niet bedenken, of het smaakt wel lekker. Dus ik geef je meteen wat inspiratie en variatie tips voor je warme chocolademelk. Ben je sowieso een vervente taarten- of koekenbakkert, dan heb je vast al een hoop toppings in je keukenkastje staan namelijk en wordt het alleen nog een kwestie van je fantasie de vrije loop laten gaan.


Print

Recept: Warme Chocolademelk maken

recept voor zelf warme chocolademelk maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Betty’s basisrecept voor zelf warme chocolademelk maken! Uiteraard ook nog met inspriratietips en variatietips voor een instagram waardige hot cocao!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

Voor 2 grote mokken of 4 koffie kopjes:

  • 500 ml (plantaardige) melk,
  • 100 gram pure chocolade, (60% cacao of meer),
  • 2 eetlepels suiker.

Toppings:

  • opgeklopte slagroom,
  • cacao poeder of fijngehakte chocolade,
  • marshmallows.

Instructions

  1. Giet de melk in een ruime pan op medium vuur.
  2. Terwijl deze verwarmt, hak je de chocolade in stukken. Voeg toe aan de pan.
  3. Voeg tot slot ook de suiker toe en breng alroerende tegen het kookpunt aan. Let op! Melk kookt zeer snel over! Draai vervolgens het vuur naar medium en laat 5-10 minuten doorkoken.
  4. Giet daarna de warme chocolademelk uit in de koppen. Top eventueel af een toef slagroom met daarover heen wat cacaopoeder of gehakte chocolade. Maar wat ook lekker is zijn wat marshmallows die dan helemaal zacht worden in het warme chocolademelk.

Drink smakelijk!

Notes

Coffee Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 1-2 eetlepels espresso poeder toe (Nescafe oploskoffie).
  2. Garneer de Coffee Chocolademelk met een toef slagroom, wat fijngehakte hazelnoten en bestrooi met cacaopoeder.

Roze Chocolademelk

  1. Gebruik in plaats van pure chocolade dezelfde hoeveelheid roze Ruby chocolade en kook een handje (bevroren) kersen of frambozen mee. Pureer daarna met een staafmixer.
  2. Garneer de roze chocolademelk met een toef slagroom en bijvoorbeeld roze mini marshmallows of wat verkruimelde gevriesdroogde frambozen of aardbeien.

Salted Caramel Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens een flinke snuf zeezout en 2 eetlepels karamelpasta (uit pot of maak zelf karamelsaus) toe.
  2. Verwarm daarnaast 2 eetlepels karamelpasta in de magnetron (steeds per 10 sec. en doorroeren)
  3. Garneer de Salted Caramel chocolademelk met een toef slagroom, een beetje popcorn en drizzle hier vervolgens wat van de verwarmde karamelsaus overheen.

Speculaas Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 2 speculaas koekjes + 1 theelepel amandelessence toe. 
  2. Garneer de Speculaas Chocolademelk met een toef slagroom, wat amandelschaafsel of zelfs wat verkruimelde speculaas koekjes.

Keywords: chocolade, melk, chocolademelk, winter, slagroom,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor zelf warme chocolademelk maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze warme chocolade recepten wilt maken!

Category: Drankjes recepten Tags: chocolade, chocolademelk, marshmallows, melk, popcorn, slagroom, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gnocchi met paprika stoof
Volgend bericht: Dutch Baby Pancake »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in