• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Gezonde bananen bonbons

Gezonde bananen bonbons

10 februari 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Wat ben ik blij dat ik deze heerlijke en gezonde lekkernij heb ontdekt! Laatst zag ik een soort bananen bonbons voorbijkomen, maar deze waren gedoopt in gesmolten chocola. Superlekker natuurlijk, maar helaas iets minder gezond. Daarom ging ik aan de slag met het maken van gezonde bananen bonbons.

Gezonde bonbons maken voor Valentijn

En laat dit nou net een heerlijk hapje zijn om je geliefde mee te verrassen tijdens aankomende Valentijnsdag! Of gewoon omdat je geen genoegen kunt krijgen van gezonde snacks met banaan! Banaan met pindakaas vind ik sowieso een gouden combi en daarmee heb ik 2 heerlijke varianten gecreëerd! Een tropische variant van de bananen bonbons met gedroogde vruchten en kokos en een super gezonde variant met noten en zaden. Je kunt ook je eigen twist aan de bonbons geven, in de lijst met ingrediënten geef ik je alvast een aantal alternatieven. Varieer naar eigen wens of met wat je toch al in de kast hebt liggen. Ook lekker: pittige chocoladebonbons met rode peper!

Gezonde bananen bonbons

Nog meer gezonde tussendoortjes

Maak deze bananen bonbons voor je Valentijn, kids, maar ook voor visite hoor. Dat is weer eens wat anders dan een koekje bij de koffie. Of neem ze lekker zelf als gezond tussendoortje! Na het bereiden hebben ze wel een nachtje in de koelkast nodig dus hou hier rekening mee. Ben jij net als ik gek op gezonde tussendoortjes zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je er een extra neemt? Bekijk dan eens dit recept van gezonde mango kokos balletjes, deze kruidige bananenbrood met kokos of deze suikervrije energiereep met quinoa en chocola(mjam!).


Print

Recept: Gezonde bananen bonbons

Gezonde bananenbonbons
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wat ben ik blij dat ik deze heerlijke en gezonde lekkernij heb ontdekt! Laatst zag ik een soort bananen bonbons voorbijkomen, maar deze waren gedoopt in gesmolten chocola. Superlekker natuurlijk, maar helaas iets minder gezond. Daarom ging ik aan de slag met het maken van gezonde bananen bonbons.

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 18 bonbons 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Internationale Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten basis:

  • 3 bananen
  • 4 el. pindakaas
  • 1 el. kokosolie

Ingrediënten tropische variant:

  • 2 el. geschaafde kokos (alternatief: kokossnippers)
  • Een handje amandelschaafsel (alternatief: pistachenoten, pinda’s, cashewnoten)
  • 5 gedroogde pruimen (alternatief: abrikozen, mango, vijgen)

Ingrediënten super gezonde variant met noten en zaden:

  • 1 el. chiazaad
  • 1 el. lijnzaad (alternatief: hennepzaad)
  • Klein handje pistachenoten
  • Klein handje pecannoten (alternatief: walnoten, cashewnoten).

Instructions

  1. De basis van beide varianten is hetzelfde. Snij de bananen in brede plakken. Per banaan gaan er zo’n 6 stukken uit.
  2. Meng de pindakaas en kokosolie in een kom en verwarm het mengsel heel kort in de oven of magnetron. Zodra de kokosolie is gesmolten roer je deze goed door de pindakaas zodat het mengsel smeerbaar wordt.
  3. Snij de pruimen in hele kleine stukjes en zet ze apart.
  4. Zet 2 borden klaar. Op de een meng je de geschaafde kokos met het amandelschaafsel en op de ander meng je de chiazaad met de lijnzaad.
  5. Prik een stuk banaan op een vork en roer deze door het pindakaas-mengsel. Zorg dat alle kanten bedekt zijn en laat goed uitdruipen. Voor de tropisch variant haal je hem vervolgens door de kokos met amandel en voor de noten en zaden variant haal je hem door de zaden. Zorg ook hier dat alle kanten bedekt zijn. Zet de bonbon op een bord of in een bakje. Herhaal dit met alle stukken banaan.
  6. Verdeel vervolgens de pruimen over de bonbons van de tropisch variant en de pistache- en pecannoten over de bonbons van de noten en zaden variant.
  7. Dek de bonbons goed af en plaats ze voor in ieder geval een nacht in de koelkast. Je kunt de bananen bonbons makkelijk nog een paar dagen bewaren in de koelkast, vooral als je niet al te rijpe bananen gebruikt.

 

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gezonde bananenbonbons

Category: Bakrecepten Tags: amandelschaafsel, bananen, chiazaad, gedroogd fruit, kidsproof, kokos, kokosolie, lijnzaad, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pecannoten, pindakaas, pistachenoten, pruimen, tussendoortjes, Valentijnsdag

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vind en boek culinaire belevenissen op FoodX.nl!
Volgend bericht: Mini cheesecakes met frambozen hartjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee