• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde portobello met parelcouscous

Gevulde portobello met parelcouscous

11 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag kwam deze heerlijk geurende, romige gevulde portobello met parelcouscous en spinazie uit mijn oven. Volgens mij echt een gerecht dat weer bewijst dat vegetarisch eten absoluut niet saai of eentonig hoeft te zijn… Zet jij hem ook op het menu voor vanavond?

Zelf gevulde portobello maken

Bij mijn recept van de parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel bekende ik dat ik daarvoor eigenlijk nog nooit parelcouscous had gegeten. Nou, ik heb sinds toen dus even een inhaalslag gemaakt hoor. Zo verwerk ik het in een salade, als pasta met een tomatensaus of bijvoorbeeld met een woksausje. Heel gevarieerd in te zetten dus! En als vulling voor deze gevulde portobello is het ook heerlijk! Heb jij al wel eens parelcouscous gegeten?

gevulde portobello met parelcouscous recept

Parelcouscous of alternatief

Als je nu geen parelcouscous kunt vinden in jouw supermarkt, of als je er gewoon niet zo van houdt, kun je het in dit recept met gevulde portobello ook vervangen door voorgekookte quinoa. Maar risotto zou hier bijvoorbeeld ook heel goed bij passen. Check hier heerlijke risotto variatie recepten om je gevulde portobello ook mee te vullen.

Print

Gevulde portobello met parelcouscous recept

gevulde portobello met parelcouscous recept
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram parelcouscous
  • 2 portobello’s
  • 150 gram spinazie (blokjes uit de diepvries)
  • 5 artisjokharten
  • Flinke hand rucola
  • 50 gram ongebrande, ongezouten walnoten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram camembert of brie
  • 2 el. groene pesto
  • 1 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Zet een ovenschaal klaar. Hol de portobello’s een klein beetje uit. Je hoeft niet de sporen eruit te schrapen;) maar snij het steeltje kort en snij wat van de randjes af indien mogelijk. 
  3. Meng in een kommetje 1 el. pesto met de el. olijfolie en vet de portobello’s hier helemaal rondom mee in. Plaats de portebello’s voor +/- 5 minuten in de voorverwarmde oven. Na de oventijd zet je de oven niet uit. 
  4. Ondertussen verwarm je de spinazie op in een steelpannetje en snij de artisjokharten wat fijner. Als je een blok Parmezaanse kaas hebt, rasp je deze alvast met een grove rasp. De camembert of brie snij je in lange dunne plakken. 
  5. Zodra de parelcouscous gaar is, giet je het af en schep weer terug in de pan. Schep de spinazie, resterende pesto en artisjokharten erdoorheen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. 
  6. Vervolgens schep je de voorgegaarde portobello’s vol met de parelcouscous. Hoogstwaarschijnlijk heb je meer parelcouscous dan in de portobello’s past, hou dat achter in de pan. Verdeel de camembert of brie over de parelcouscous, gevolgd door wat Parmezaanse kaas. Strooi als laatste de walnoten eroverheen. Plaats de portobello’s voor nog eens 5 minuten in de oven.
  7. Maak de borden ondertussen alvast op met de rucola en de resterende parelcouscous. Plaats de gevulde portobello’s hier bovenop, zodra ze uit de oven komen. Als je nog Parmezaanse kaas over hebt kun je dit eroverheen verdelen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

gevulde portobello met parelcouscous recept

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: brie, camembert, Nanda Appelman, parelcouscous, portobello, spinazie, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rabarber jam maken
Volgend bericht: Lekker hartig snacken met tomaten »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee