• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde portobello met parelcouscous

Gevulde portobello met parelcouscous

11 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag kwam deze heerlijk geurende, romige gevulde portobello met parelcouscous en spinazie uit mijn oven. Volgens mij echt een gerecht dat weer bewijst dat vegetarisch eten absoluut niet saai of eentonig hoeft te zijn… Zet jij hem ook op het menu voor vanavond?

Zelf gevulde portobello maken

Bij mijn recept van de parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel bekende ik dat ik daarvoor eigenlijk nog nooit parelcouscous had gegeten. Nou, ik heb sinds toen dus even een inhaalslag gemaakt hoor. Zo verwerk ik het in een salade, als pasta met een tomatensaus of bijvoorbeeld met een woksausje. Heel gevarieerd in te zetten dus! En als vulling voor deze gevulde portobello is het ook heerlijk! Heb jij al wel eens parelcouscous gegeten?

gevulde portobello met parelcouscous recept

Parelcouscous of alternatief

Als je nu geen parelcouscous kunt vinden in jouw supermarkt, of als je er gewoon niet zo van houdt, kun je het in dit recept met gevulde portobello ook vervangen door voorgekookte quinoa. Maar risotto zou hier bijvoorbeeld ook heel goed bij passen. Check hier heerlijke risotto variatie recepten om je gevulde portobello ook mee te vullen.

Print

Gevulde portobello met parelcouscous recept

gevulde portobello met parelcouscous recept
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram parelcouscous
  • 2 portobello’s
  • 150 gram spinazie (blokjes uit de diepvries)
  • 5 artisjokharten
  • Flinke hand rucola
  • 50 gram ongebrande, ongezouten walnoten
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram camembert of brie
  • 2 el. groene pesto
  • 1 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Zet een ovenschaal klaar. Hol de portobello’s een klein beetje uit. Je hoeft niet de sporen eruit te schrapen;) maar snij het steeltje kort en snij wat van de randjes af indien mogelijk. 
  3. Meng in een kommetje 1 el. pesto met de el. olijfolie en vet de portobello’s hier helemaal rondom mee in. Plaats de portebello’s voor +/- 5 minuten in de voorverwarmde oven. Na de oventijd zet je de oven niet uit. 
  4. Ondertussen verwarm je de spinazie op in een steelpannetje en snij de artisjokharten wat fijner. Als je een blok Parmezaanse kaas hebt, rasp je deze alvast met een grove rasp. De camembert of brie snij je in lange dunne plakken. 
  5. Zodra de parelcouscous gaar is, giet je het af en schep weer terug in de pan. Schep de spinazie, resterende pesto en artisjokharten erdoorheen. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. 
  6. Vervolgens schep je de voorgegaarde portobello’s vol met de parelcouscous. Hoogstwaarschijnlijk heb je meer parelcouscous dan in de portobello’s past, hou dat achter in de pan. Verdeel de camembert of brie over de parelcouscous, gevolgd door wat Parmezaanse kaas. Strooi als laatste de walnoten eroverheen. Plaats de portobello’s voor nog eens 5 minuten in de oven.
  7. Maak de borden ondertussen alvast op met de rucola en de resterende parelcouscous. Plaats de gevulde portobello’s hier bovenop, zodra ze uit de oven komen. Als je nog Parmezaanse kaas over hebt kun je dit eroverheen verdelen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

gevulde portobello met parelcouscous recept

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: brie, camembert, Nanda Appelman, parelcouscous, portobello, spinazie, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rabarber jam maken
Volgend bericht: Lekker hartig snacken met tomaten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in