Print

Recept: gevulde eieren met avocado

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren. Wat dacht je van een lekker fris gevuld eitje met avocado, citroen, bieslook en tuinkers?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 1 kleine eetrijpe avocado
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroensap (van halve citroen)
  • peper & zout
  • verse bieslook
  • tuinkers

Extra:

  • steelpannetje
  • spuitzakje (met kartelmond)

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  3. Snijd de avocado doormidden rondom de pit. Draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees (ca. 60 gr) er uit en stop in het kommetje met eigeel. Prak alvast wat fijn.
  4. Pers nu een halve citroen uit en meet 1 el citroensap af. (15 ml). Hak tevens 1 tl verse bieslook fijn en voeg beiden toe aan het avocado mengsel. Voeg de mayonaise toe, meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef. 
  6. Decoreer deze gevulde eieren met avocado met beetje afgeknipte tuinkers als groene decoratie. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: Amuse, borrelhap, eieren, avocado, citroen,