Print

Recept: gevulde eieren met kerrie

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en ik denk dat de variant met kerrie toch wel het meest bekend is. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder (bijv. garam masala)
  • 0.5 tl kurkuma poeder
  • peper & zout
  • verse bieslook

Extra:

  • steelpannetje
  • spuitzakje (met kartelmond)

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  3. Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het kerriepoeder, kurkuma en ongeveer 0.5 tl zeer fijngehakte bieslook. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef. 
  5. Decoreer de gevulde eieren met een extra snufje kerrie en wat fijngehakte bieslook. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: Amuse, borrelhap, eieren, kerrie