Het is weer een Meatless Monday! En zo net na kerst kunnen jullie vast en lichtere balansmaaltijd gebruiken! Onlangs maakte ik deze met geitenkaas gevulde aubergine rolletjes in tomatensaus. Een lekker gerecht voor een vegetarische avond, geïnspireerd door die fijne Italiaanse keuken.
Aubergines rolletjes met kaas uit de oven
In de Italiaanse keuken wordt vaak gebruik gemaakt van aubergines. Ik vind aubergines van zichzelf altijd vrij weinig smaak hebben, maar gemarineerd erg lekker omdat andere smaken er goed intrekken. Gecombineerd met bijvoorbeeld tomatenkaas of geitenkaas zoals in dit gerecht neemt dit de smaak lekker op. En wist je dat aubergines vol gezonde voedingsstoffen zitten? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten en mineralen. Een extra reden om ze regelmatig in een gerecht te verwerken!
Nog meer vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken
De Italiaanse keuken heeft nog meer heerlijke vegetarische mogelijkheden en recepten. Niet alleen deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus zijn. een aanrader!. Maar ken je bijvoorbeeld dit recept van Italiaanse quiche met pesto en mozzarella al? Of deze vegetarische lasagne met courgette? Onlangs heeft Betty bovendien een heerlijk Italiaans weekmenu samengesteld, waarbij je iedere dag kunt genieten van de Italiaanse keuken. Een aanrader om even te bekijken en om lekker van te smullen!!
Recept: Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus
Deze vegetarische overschotel met aubergines is een heerlijke doordeweekse maaltijd! Maak gevulde aubergine rolletjes met een Italiaans tintje om lekker van te genieten! Gevuld met geitenkaas, mozzarella en tomatensaus uit de oven.
- Prep Time: 25 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 45 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 2 aubergines
- 150 gram naturel geitenkaas
- 10 gram Parmezaanse kaas
- 1 bol mozzarella
- 1 ei
- 1 tl. Italiaanse kruiden
- 1 el. pijnboompitjes
- 200 ml. passata tomatensaus
- Een hand rucola
- Peper en zout
- Olijfolie om te bakken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal in met wat olijfolie.
- Was de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm. dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakken aubergine aan beide kanten totdat ze een lichtbruin grillrandje krijgen. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier.
- Klop in een kom het ei los met de geitenkaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schep dit op de plakken aubergine en smeer wat uit aan één zijde van de plak. Rol de plakken aubergine op en plaats in de ingevete ovenschaal.
- Verdeel de passata tomatensaus over de aubergines in de ovenschaal. Scheur of snij de mozzarella in repen en verdeel deze over de aubergine rolletjes. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.
- Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de aubergine rolletjes met de rucola eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde aubergine rolletjes gaat maken!
Geef een reactie