• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

7 december 2016 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Christmas is comming!  En ik kijk nu al enorm uit naar het kerstdiner! Serveer dan bijvoorbeeld eens deze geroosterde bietjes uit de oven, met feta en balsamico. Het blijkt een gouden combinatie en een verrukkelijk bijgerecht voor het kerstdiner!

Bietjes roosteren in de oven

Dit recept voor geroosterde bietjes uit de oven heeft een heel eenvoudige bereiding. Rode bietjes hebben een aardse smaak, die perfect past bij de koude wintermaanden. Rode bietjes zitten boordevol foliumzuur, die ik als zwangere vrouw momenteel heel goed kan gebruiken. Maar daarnaast voorkomen ze ook een hoge bloeddruk. Deze geroosterde bietjes uit de oven worden lekker zoet van smaak, door het gebruik van balsamico. En de hartige feta vormt dan een perfecte tegenhanger. Echt een mooi bijgerecht voor op de kersttafel straks.

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

Nog meer bijgerechten voor kerst

Ben je fan geworden van deze geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico? Dan heb ik nog meer lekkere bijgerechten voor kerst op deze website staan. Deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel zijn ook een favoriet op onze kersttafel. Maak bijvoorbeeld ook deze ratatouille stoofschotel met flinterdunne plakjes groenten! Hij zal prachtig staan tijdens elk diner! Wist je dat deze witlof met ham en kaas uit de oven ook een zeer grote favoriete is voor de feestdagen? Check hier sowieso 10x bijgerechten voor kerst! Dat wordt lekker genieten van veel groenten tijdens kerst!


Print

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Christmas is comming!  En ik kijk nu al enorm uit naar het kerstdiner! Serveer dan bijvoorbeeld eens deze geroosterde bietjes uit de oven, met feta en balsamico. Het blijkt een gouden combinatie en een verrukkelijk bijgerecht voor het kerstdiner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 rode ui
  • 750 gram rauwe, rode bietjes
  •  3 takjes tijm,
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram feta kaas
  • 2–3 eetlepels balsamico azijn
  • peper & zout.

Extra:

  • ovenschaal,
  • oven,
  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Pel de rode ui en snijd deze in dunne parten. Schil vervolgens de bietjes en snijd deze ook in dunne parten. Ris de tijm van de takjes.
  3. Doe de uien en bieten in de ovenschaal met de olijfolie, tijm en breng op smaak met peper & zout. Hussel de groente goed door elkaar en rooster in de oven gedurende 45 minuten.
  4. Ondertussen bak je de pijnboompitten even kort aan in de koekenpan, totdat ze gaan kleuren. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  5. Verdeel de geroosterde bietjes met rode ui over een serveerschaal of bord en verkruimel hier de feta overheen. Sprenkel hier vervolgens de balsamico overheen. Tot slot garneer je de geroosterde bietjes met de pijnboompitten en de overgebleven stukjes tijm.

Eet smakelijk!

Notes

Kersttip: deze geroosterde bietjes kun je alvast een dag van tevoren voorbereiden. Laat goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koeling. Dan hoef je op kerstavond deze alleen kort te verwarmen (of niet) en de feta en balsamico er over te verdelen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

Category: Bijgerechten Tags: balsamico azijn, feta, Glutenvrij, pijnboompitten, rode bieten, tijm, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Copas Kalkoen met Kerst vulling
Volgend bericht: Wintergroenten uit de oven »

Lees Interacties

Reacties

  1. Daniel

    7 december 2016 om 6:17 pm

    Wat gaaf! Dit recept ga ik zeker proberen. Ik zelf heb geroosterde bietjes nog nooit geprobeerd. Ik heb trouwens wellicht een interessant webshop gevonden voor jou: daar heb ik al mijn keuken gerei gekocht. Ik weet niet of je er wat aan hebt maarja.

    Beantwoorden
  2. Henko

    11 januari 2020 om 8:49 pm

    Goddelijk!
    Burp.
    Dank u voor dit pareltje.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 januari 2020 om 1:39 pm

      Goed om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  3. Michelle

    23 juli 2020 om 5:23 pm

    vraagje: zijn de bietjes die je gebruikt al gekookt of rauw?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juli 2020 om 2:38 pm

      Hi Michelle,
      in het recept staat rauwe bieten vermeld, vandaar ook de lange oventijd
      Je kunt ook voorgegaarde bieten gebruiken, deze hoeven slecht een kwartiertje of 20 minuten de oven in.

      Beantwoorden
  4. Leonie

    19 november 2021 om 1:11 am

    Echt een heerlijk recept. Ga wel voor echte feta en geen ‘Witte saladekaas’. Veel lekkerder.

    Beantwoorden
  5. Heleen

    19 december 2023 om 2:20 pm

    Een vraagje: gebruik je balsamico azijn of ‘stroop’ ?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 december 2023 om 4:49 pm

      Hi Heleen, gewoon balsamico azijn. Ik zal het even aanpassen in het recept, dank je wel voor het doorgeven.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee