Print

Geroosterde bietjes uit de oven met feta en balsamico

Christmas is comming!  En ik kijk nu al enorm uit naar het kerstdiner! Serveer dan bijvoorbeeld eens deze geroosterde bietjes uit de oven, met feta en balsamico. Het blijkt een gouden combinatie en een verrukkelijk bijgerecht voor het kerstdiner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 rode ui,
  • 750 gram rauwe, rode bietjes,
  •  3 takjes tijm,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 150 gram feta kaas,
  • 23 eetlepels balsamico,
  • peper & zout.

Extra:

  • ovenschaal,
  • oven,
  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Pel de rode ui en snijd deze in dunne parten. Schil vervolgens de bietjes en snijd deze ook in dunne parten. Ris de tijm van de takjes.
  3. Doe de uien en bieten in de ovenschaal met de olijfolie, tijm en breng op smaak met peper & zout. Hussel de groente goed door elkaar en rooster in de oven gedurende 45 minuten.
  4. Ondertussen bak je de pijnboompitten even kort aan in de koekenpan, totdat ze gaan kleuren. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  5. Verdeel de geroosterde bietjes met rode ui over een serveerschaal of bord en verkruimel hier de feta overheen. Sprenkel hier vervolgens de balsamico overheen. Tot slot garneer je de geroosterde bietjes met de pijnboompitten en de overgebleven stukjes tijm.

Eet smakelijk!

Notes

Kersttip: deze geroosterde bietjes kun je alvast een dag van tevoren voorbereiden. Laat goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koeling. Dan hoef je op kerstavond deze alleen kort te verwarmen (of niet) en de feta en balsamico er over te verdelen.

Keywords: rode bieten, uien, feta kaas, kerst, bijgerecht