• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Gemarineerde zalm met spinazie

Gemarineerde zalm met spinazie

18 juni 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Het is weer vrijdag – Visdag! Dus zet ik vandaag deze gemarineerde zalm met spinazie op het menu. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd, maar wel eentje waar je het weekend goed mee begint. De zalm is namelijk gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

Gemarineerde zalm maken

Voor mij is vis marineren, simpelweg een manier een meer smaak toe te voegen. Ik ben namelijk geen hele grote visliefhebber en eet het enkel omdat vis eten zo ontzettend gezond is en lekker veel Omega 3 vetten bevat. (Dus ook goed voor de baby!) Maar zalm heeft een, voor mij, zeer uitgesproken smaak. Door dit te combineren met een pittige ketjapsaus, verandert compleet de smaak van de vis,  en dan vind ik zalm ineens superlekker! Ik hou sowieso wel van gerechten met een beetje pit! Dus laat jezelf ook blij verrassen door deze combinatie.

gemarineerde zalm met spinazie

Nog meer recepten met zalm

Naast dit recept voor gemarineerde zalm met spinazie, heb ik nog meer lekkere recepten met zalm op de website staan. Maak bijvoorbeeld eens deze in boter gegaarde zalm met orzo. Ook een aanrader is deze pasta met zalm en boursin! Echt een liefhebber van velen. Maar deze Aziatische zalmburgers zijn ook grote favoriet bij ons thuis. Slinger je binnenkort de bbq aan? Maak dan deze zalm op oosterse wijze klaar!


Print

Recept: Gemarineerde zalm met spinazie

gemarineerde zalm met spinazie
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer vrijdag – Visdag! Deze zalm is gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 4 zalmmoten (ca. 300 gram totaal)
  • 1–2 theelepels sambal,
  • 2  eetlepels ketjap,
  • 2 eetlepels sojasaus,
  • 1 kg kruimige aardappels,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram spinazie,
  • 2 eetlepels roomboter,
  • scheutje (warme) melk,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Extra:

  • Kom (om te marineren),
  • kookpan met deksel,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Marineer als eerste de zalm: roer de sambal, ketjap en sojasaus door elkaar in een kom, wentel hier de zalm doorheen en laat circa 30 minuten marineren.
  2. Schil ondertussen de aardappels, snijd in stukken en breng met een snufje zout aan de kook, in een pan met ruim water, gedurende 20 minuten.
  3. Pel de sjalot en snipper deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit.
  4. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de zalmmoten rondom aan. Ze hebben vaak zo’n 3 minuten per kant nodig. Schep uit de pan op een stukje zilverfolie en dek af om warm te houden.
  5. Veeg de koekenpan schoon met de keukenpapier en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Voeg de sjalot en knoflook toe en na 30 seconden ook de spinazie. Laat deze slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout & peper.
  6. Giet ondertussen de aardappels af en stamp deze tot puree met 2 eetlepels roomboter. Voeg vervolgens de (verwarmde) melk toe en stamp nogmaals goed door.
  7. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en serveer hier de gemarineerde zalm met spinazie bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

gemarineerde zalm met spinazie

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Oosterse gemarineerde zalm met spinazie en aardappel wilt maken!

Category: Vis Recepten Tags: aardappels, Glutenvrij, ketjap, knoflook, Mediterrane keuken, sambal, sjalotten, sojasaus, spinazie, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Watermeloen Pizza
Volgend bericht: Stroopwafel Muffins »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    24 februari 2017 om 6:12 pm

    Wij eten zalm eigenlijk altijd alleen met zout. Maar ben wek benieuwd naar deze spicy versie!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 februari 2017 om 7:54 am

      Hi Joseph,

      in ieder geval eet smakelijk! en ben benieuwd hoe je deze versie vind!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee