• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Stroopwafel Muffins

Stroopwafel Muffins

19 juni 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Liefhebbers van stroopwafels opgelet! Deze stroopwafel muffins zijn er zeker eentje om uit te proberen! Het recept is eigenlijk zo makkelijk dat ik er zelfs een video bij opnam. Dat wordt lekker genieten!

Muffins met stroopwafel en karamel blokjes

Het is met recht een van de meest bekende ‘Dutch Foods’ en dan heb ik het natuurlijk over de oud-Hollandse stroopwafel! Ik bedacht een heerlijke muffin die niet alleen stukjes stroopwafel bevat maar ook op smaak is gebracht met blokjes karamel. Zo op het eerste gezicht zie je die niet meer terug in de stroopwafel muffins, want de karamel die smelt weg in het beslag. Maar wedden dat je die wel terug proeft! Het resultaat is een overheerlijk gebakje om lekker van te genieten bij de koffie, thee of om uit te delen! Ook een aanrader: deze fudgetaart met chocolade of deze weldadige snickers taart met karamel!

recept stroopwafel muffins maken

Recept video: Stroopwafel Muffins

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Stroopwafel Muffins

recept stroopwafel muffins maken
Print Recipe

Hoewel muffins typisch Brits zijn, maak je er met de stroopwafel een echte Hollandse lekkernij van! Deze stroopwafel muffins bevatten daarnaast ook stukjes karamel en dat maakt ze zelfs nog lekkerder!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Muffins
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gram bloem
  • 100 gram fijne suiker
  • 1,5 theelepels kaneel of speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • halve theelepel baking soda
  • 2 eieren (m)
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram karamelblokjes of fudge *
  • 4 stroopwafels

topping:

  • 12 mini stroopwafels (of 2 grote in stukjes)
  • 30 gram karamelblokjes of fudge.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een muffin tray met 12 papieren vormpjes en zet apart.
  2. Meng in een ruime kom de bloem met de suiker, kaneel, bakpoeder en baking soda. Dit vormt de ‘droge mix’.
  3. Stop de eieren in de mengkom van een keukenmixer. Giet hier de melk en zonnebloemolie bij en breng op smaak met de vanille. Klop met de mixer zachtjes luchtig gedurende een paar minuten. Dit vormt de ‘natte mix’.
  4. Ondertussen ga je vast de stroopwafels in blokjes snijden. Als je fudge gebruikt in plaats van karamelblokjes dan moet je de fudge dus zelf ook nog even in staafjes en vervolgens blokjes snijden.
  5. Meng nu de ‘droge mix’ met de ‘natte mix’. Blijf niet te lang kloppen maar zorg dat alles goed samenbind. Roer vervolgens alleen nog de blokjes stroopwafel en karamel er doorheen. Gebruik een ijsscoop om het beslag in de muffinvormpjes te scheppen.
  6. Voor de topping: plaats je een mini stroopwafel, op zijn kant, in het beslag. Druk deze goed omlaag om vast te zetten. Top de bovenkant van het beslag voor de rest af met nog de extra karamelblokjes en een extra stroopwafel in blokjes.
  7. Plaats de tray in de oven en bak de stroopwafel muffins gedurende 20 minuten gaar. Laat 1 minuut staan om je vingers niet te branden, maar haal de muffins direct uit de vorm en plaats op een rooster om af te koelen. Als je ze namelijk langer laat zitten stolt eventueel uitgelopen karamel en krijg je ze bijna niet meer uit de vorm. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: muffins, stroopwafels, karamel, suiker, boter, bloem

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept stroopwafel muffins maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stroopwafel muffins wilt gaan maken!

recept stroopwafel muffins maken

Category: High Tea Recepten Tags: bloem, fudge, Hollandse keuken, kaneel, karamel, muffins, stroopwafel, suiker, vaderdag, vanille, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gemarineerde zalm met spinazie
Volgend bericht: Banoffee cupcakes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in