• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Flammkuchen met spinazie

Flammkuchen met spinazie

20 maart 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Door Eva de Vries – Betty heeft mij gevraagd of ik mijn recept voor deze heerlijke vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas met jullie wilde delen en natuurlijke wilde ik dat. Lieve Betty ik wens je een heel fijn verlof en veel liefde voor jullie gezin van 4 straks toe!

Snelle maaltijden voor doordeweeks

Allereerst zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Eef, dol op koken en fotograferen van alle dingen die ik in de keuken maak. Op mijn foodblog www.eefkooktzo.nl ligt de focus om lekkere en écht makkelijke recepten. Van snelle maaltijden voor doordeweeks tot heerlijke zoete baksels en alles wat daar tussen zit. Zoals deze flammkuchen met spinazie en geitenkaas bijvoorbeeld.

recept flammkuchen met spinazie en geitenkaas EEFKOOKTZO

Flammkuchen 2.0 

De traditionele Duitse flammkuchen met crème fraîche, ui en spek kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je met flammkuchen veel meer kanten op kunt? Wanneer je als basis onderstaande recept voor het deeg aanhoudt, kun je met de topping alle kanten op! Naast onderstaand recept voor flammkuchen met spinazie, check bijvoorbeeld ook dit eerdere recept voor Flammkuchen met pompoen of ga voor een Flammkuchen met champignons. Ideaal om restjes groenten op te maken en lekker om te delen.

Vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Dit keer ging ik voor een vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas. Lekker met pijnboompitjes en een beetje honing. Wist je trouwens dat het deeg voor flammkuchen helemaal niet moeilijk is om te maken? Ik vertel je stap voor stap hoe je het zelf kunt maken, maar je kunt het jezelf natuurlijk ook nog makkelijker maken door te kiezen voor kant en klaar deeg.


Print

Recept: Flammkuchen met spinazie

recept flammkuchen met spinazie en geitenkaas EEFKOOKTZO
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit gerecht komt uit de Elzas streek en kenmerkt zicht door de dunne, krokante brooddeeg bodem. Top de flammkuchen af met bijvoorbeeld gebakken spinazie en geitenkaas en je hebt een overheerlijk borrelhapje of voorgerechtje.

  • Author: Eva de Vries – Eefkooktzo.nl
  • Prep Time: 10 min. + 1 uur wachten
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 2 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale

Voor het flammkuchen deeg:

  • 200 gram bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Topping:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 350 gram spinazie
  • honing
  • peper en zout

Instructions

  1. We starten met het maken van het deeg voor de flammkuchen. Bekijk hier de volledige beschrijving voor het zelf maken van flammkuchen deeg.
  2. Verdeel een beetje olijfolie over de bol deeg en leg hem in een kom. Dek de kom af met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden (200 graden). Als je een pizzasteen in huis hebt verwarm je deze tegelijkertijd mee.
  4. Verdeel het deeg in 2 stuks. Strooi een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg met een deegroller uit tot een mooie dunne lap. Leg de dunne lap deeg voorzichtig op een bakpapiertje.
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel het over het deeg. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Doe hetzelfde met het 2e stuk deeg.
  6. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes en schep uit de pan. Bak vervolgens de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes overheen. Druppel er naar smaak nog een beetje honing overheen.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept flammkuchen met spinazie en geitenkaas EEFKOOKTZO

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze flammkuchen met spinazie wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: bloem, brood, deeg, Duitse keuken, flammkuchen, Franse keuken, Gastblog, geitenkaas, gist, honing, Kaas, Paas Recepten, pijnboompitten, spinazie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quesadilla met pompoen
Volgend bericht: Italiaanse quiche met pesto en mozzarella »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee