Print

Recept: Flammkuchen met spinazie

Dit gerecht komt uit de Elzas streek en kenmerkt zicht door de dunne, krokante brooddeeg bodem. Top de flammkuchen af met bijvoorbeeld gebakken spinazie en geitenkaas en je hebt een overheerlijk borrelhapje of voorgerechtje.

  • Author: Eva de Vries - Eefkooktzo.nl
  • Prep Time: 10 min. + 1 uur wachten
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 1 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale

Voor het flammkuchen deeg:

  • 100 gram bloem
  • 60 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Topping:

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram pijnboompitten
  • 175 gram spinazie
  • honing
  • peper en zout

Instructions

  1. We starten met het maken van het deeg voor de flammkuchen. Leg de bloem op het aanrecht en maak hierin een kuiltje. In dit kuiltje doe je de gist en het lauwwarme water.
  2. Maak er nu een mooi deeg van door van buiten naar binnen het deeg te kneden en voeg tijdens het kneden 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed er als laatste nog een beetje zout naar smaak door en vorm een mooie bol deeg van.
  3. Verdeel een beetje olijfolie over de bol deeg en leg hem in een kom. Dek de kom af met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  4. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden (200 graden). Als je een pizzasteen in huis hebt verwarm je deze tegelijkertijd mee.
  5. Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg met een deegroller uit tot een mooie dunne lap. Leg de dunne lap deeg voorzichtig op een bakpapiertje.
  6. Verkruimel de geitenkaas en verdeel het over het deeg. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
  7. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes en schep uit de pan. Bak vervolgens de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  8. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes overheen. Druppel er naar smaak nog een beetje honing overheen.

Eet smakelijk!

Keywords: Flammkuchen, deeg, spinazie, geitenkaas, pijnboompitten