Zijn jullie ook zo dol op flammkuchen recepten? Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas voor je!
Flammkuchen variatie recept met peer en geitenkaas
De bekende hartige plaattaart uit de Elzas is een liefhebber van velen! Traditioneel gezien serveer je flammkuchen enkel met creme fraiche, spek en ui. Maar inmiddels zijn er heel veel verschillende variatie recepten voor te bedenken. Uiteraard kun je zelf aan de slag gaan met flammkuchen deeg maken. Of je gaat voor een kant-en-klare rol met deeg uit de supermarkt (te vinden in het koelvak bij de blikjes croissantdeeg). Top hem af met plakjes peer, geitenkaas, walnoten en honing en het feest is helemaal compleet! Ja deze tikkeltje zoete flammkuchen met peer en geitenkaas wil jij ook proeven.
Nog meer Flammkuchen recepten
In Betty’s Kitchen zijn wij ook groot fan van flammkuchen maken. Met kant- en klaar koelvers deeg of zelfgemaakt.. wat jij wilt! Eerder maakten we deze flammkuchen met spinazie. Maar deze krokante plaat met pompoen en boerenkool is ook een aanrader. De klassieke flammkuchen is echter met spek en ui en onze Nanda maakte daar een mooie variatie op. En wist je dat je zelfs supersnelle flammkuchen kunt maken van tortilla wraps? Als ‘toetje’ neem je dan natuurlijk nog een stukje flammkuchen met peer en geitenkaas. Enjoy!
Recept: Flammkuchen met peer en geitenkaas
Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op food festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer , geitenkaas, walnoten en honing om van te smullen! Slinger die oven maar vast aan!
- Yield: 2 – 4 personen 1x
Ingredients
- 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
- 125 ml creme fraiche
- 2 peren
- 100 gr zachte geitenkaas
- 1 tl tijmblaadjes
- 40 gr walnoten
- peper & zout
- honing, naar wens
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en bakplaat.
- Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van een lepel over het deeg. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne plakjes en verdeel deze over de flammkuchen.
- Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen en bestrooi met de tijmblaadjes. Tot slot hak je de walnoten fijn en strooi over de peren. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en een beetje zout.
- Schuif de flammkuchen met peer voor 15 minuten in het midden van de oven. Druppel daarna honing naar wens over de flammkuchen en laat kort afkoelen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas!
Geef een reactie