Print

Recept: Flammkuchen met peer en geitenkaas

Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op food festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer , geitenkaas, walnoten en honing om van te smullen! Slinger die oven maar vast aan! 

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 peren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 40 gr walnoten
  • peper & zout
  • honing, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en bakplaat.
  2. Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van een lepel over het deeg. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne plakjes en verdeel deze over de flammkuchen.
  3. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen en bestrooi met de tijmblaadjes. Tot slot hak je de walnoten fijn en strooi over de peren. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en een beetje zout.
  4. Schuif de flammkuchen met peer voor 15 minuten in het midden van de oven. Druppel daarna honing naar wens over de flammkuchen en laat kort afkoelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty