Print

Recept: Chocolade cantuccini met pistachenoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een recept voor een variatie op de meest bekende knapperige Italiaanse koekjes. Deze Chocolade cantuccini met pistachenoten en witte chocolade wil je maken en proeven!

  • Author: Judith Pagrach - MyFoodblog
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 20-25 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 300 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl gemalen anijszaad
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt. Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
  3. Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel. Kneed het droge mengsel door het natte mengsel. Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
  4. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een ‘worst’ die je op de bakplaat kunt leggen. Bak de cantuccini koekjes 20 minuten.
  5. Laat de chocolade cantuccini ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de chocolade cantuccini nog eens 20 minuten, op hun kant, in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Ter decoratie, kun je chocolade cantuccini koekjes eventueel in gesmolten witte chocolade dippen en bestrooien met gehakte pistachenoten.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaar deze chocolade cantuccini met pistachenoten in een luchtdicht bakje, buiten de koelkast.