• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Dinosaurus Stapel taart

Dinosaurus Stapel taart

25 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Mijn zoon is onlangs 1 jaar oud geworden! Wat is dat jaar ontzettend snel voorbij gevlogen! Maar we hebben het heugelijk feit gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart voor de kleine man. En voor de liefhebbers deel ik bij deze dan ook het recept hiervoor!

Taart voor fans van Dinosaurussen

Omdat onze zoon Dane fan is van dinosaurussen maakte ik een echte dinosaurus stapel taart voor zijn verjaardag. Ik vind het namelijk altijd ontzettend leuk om thema’s in de taarten van de kinderen aan te brengen. Als je een goede taart als basis weet te bouwen, dan kun je namelijk naar hartelust decoreren met gekleurde botercreme en plastic decoratie poppetjes. Van Mickey Mouse, tot zeemeerminnen en nu dus dinosaurussen. Op het moment dat je de fonkel oogjes van de kids rondom de tafel ziet dan weet je dat je moeite en tijd niet voor niets is geweest! Dit is echt een taart voor de fans van dinosaurussen!

  • dinosaurus taart voor cake smash
  • recept cake smash taart - dinosaurus - © bettyskitchen.nl

Dinosaurus stapel taart decoreren

Net zoals bij veel van mijn feestelijke (stapel) taarten maak ik nu ook weer gebruik twee lagen biscuit beslag. Ik heb de hoeveelheden van mijn basisrecept iets aan moeten passen zodat ik hier 2 bodems van 20 cm kon bakken. En uiteraard werd ik ook deze taart weer af met deze vanille botercreme, want daar krijg je een mooie stevige crème om af te smeren en toeven mee te spuiten. Daarnaast gebruik ik ook lichtgroene en lichtbruine macarons, maar ook discodip in dezelfde kleuren. Bij Bol.com kocht ik een setje mini dinosaurus speeltjes en plaatste deze op en rondom de taart. Het feest was compleet! De kleine man wist eerst niet zo goed wat hij met de taart aan moest… maar toen papa zijn hand rechtstreeks in de crème zette en wij hem aanmoedigden, kwam het kleine mannetje los hoor!

recept dinosaurus stapel taart - © bettyskitchen.nl

Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Dinosaurus Stapel taart

recept dinosaurus taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Mijn zoon werd 1 jaar oud! En mama stak haar handen uit mouwen om een echte dinosaurus cake te maken! Deze stapeltaart bestaat uit twee lagen zacht biscuit beslag cake als basis, met daartussen, en er om heen en een groene botercreme om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min + afkoelen
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: ca 3 uren
  • Yield: 15– 20 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • 0.25 tl zout
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 30 gr maizena

Voor de boter crème:

  • 70 gr bloem
  • 360 ml melk
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr poedersuiker
  • 1,5 tl vanille extract

Decoratie:

  • 8 –12 macarons
  • sprinkles of discodip
  • kleine Dinosaurus speeltjes

 

Extra:

  • keukenmixer
  • (2 x) springvorm 20 cm,
  • bakspray & bakpapier
  • spuitzakje met kleine kartelmondje

Instructions

Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm met bakpapier. 
  2. Klop de eieren, suiker en het zout gedurende 10 minuten met de keukenmixer tot een dik en romig mengsel. Zet daarna de mixer uit.
  3. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een kommetje en voeg dit in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang of te hard spatelen want dan slaat het beslag plat. Je biscuit bodems dienen luchtig te blijven!
  4. Schep het biscuit taart beslag in de (twee) springvorm(en) en strijk de bovenkant glad. Heb je slechts 1 vorm dan bak je het beslag dus in twee keer af. Bak de biscuit bodems gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
  5. Ondertussen ga je de botercreme maken: lees hier de volledige bereidingswijze voor het maken van botercreme. Zodra het bloem-melk-mengsel is afgekoeld schep je deze bij het botermengsel. Zet de mixer op middelhoog en klop gedurende 5 minuten door. 
  6. Plaats 1 biscuitbodem op een taartschaal. Smeer de bovenkant, met een spatel in met een mooie laag botercreme, plaats hier de tweede boden bovenop en smeer vervolgens de bovenkant en zijkant van de gestapelde taart in met een dun laagje botercreme. Plaats de taart 30 minuten in de koelkast om te koelen. 
  7. Voeg nu, druppel voor druppel, de voedingskleurstof toe aan de overgebleven botercreme, tot je jouw ideale groene kleur hebt bereikt. Mix het geheel even goed door met de keukenmixer en schep de groene boter crème daarna in een spuitzak. Bewaar de gekleurde botercreme 30 minuten in de koelkast om te koelen.
  8. Je kunt met spuitzak nu een extra laagje (gekleurde) boter crème aanbrengen op de buitenkant van de taart en weer dunnetjes uitsmeren. Maar je kunt dus ook mooie (gekleurde) toeven spuiten op de bovenkant en zijkant van de taart.
  9. Decoreer de taart vervolgens met bijvoorbeeld sprinkles of decoratie strooisels. De macarons zet je vast op een klein toefje botercreme. En plaats her en der de dinosaurus speeltjes op de taart. 
  10. In principe is de taart nu direct klaar voor gebruik. Of stop nog een nachtje in de koelkast als je hem de volgende dag wilt serveren. 

Fijne Dino verjaardag! Groetjes, Betty

Keywords: biscuit beslag, baby, taart, botercreme, dinosaurus,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept dinosaurus taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze toffe Dinosaurus taart wilt gaat maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Taart Recepten Tags: biscuit beslag, botercreme, cake smash, dinosaurus, verjaardag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chinese Sla Wraps met Kip
Volgend bericht: Vegetarische Loempia’s – Spring Rolls (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in