Print

Recept: Chinese Sla Wraps met Kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 2 little gem
  • 300350 gr kippengehakt
  • 2 el hoisin saus
  • 2 el (lichte) sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl sriracha saus
  • Neutrale olie, om te bakken

Topping:

  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Handje pinda’s, grof gehakt

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Pel de knoflook en pers deze uit. Schil het stukje gember en snijd deze zeer fijn Je hebt ongeveer een theelepel gember benodigd voor dit recept.
  2. Pluk de blaadjes van de little gem sla (alleen de grote, de allerkleinsten rondom kern heb je niet nodig) en stop in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat daarna goed uitlekken. Pak een paar met je hand vast en sla even kort heen een weer boven de wasbak om het water er af te krijgen. (Tip: schaf een sla-centrifuge aan.)
  3. Verhit een klein scheutje neutrale olie in een koekenpan. Bak hierin het kippengehakt rul. Vervolgens voeg je de ui en paprika toe en bak deze glazig. Voeg dan pas de knoflook en de gember toe. Laat deze even mee bakken om alle smaken los te laten komen.
  4. Vervolgens voeg je de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en sriracha toe aan de pan. Laat dit op laag tot medium temperatuur meebakken en blijf omscheppen om alle smaken goed met elkaar te vermengen. 
  5. Zet het vuur uit en bestrooi met de bosui en pinda’s. Schep nog een paar keer om. Leg de helft van de slablaadjes op een schaal. Lepel hier het gehaktmengsel op. Dek af met de overige helft slablaadjes en serveer direct! 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty