Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!
Sla wraps met kip in hoisin saus
Dit recept heb ik de afgelopen maanden al vaker gegeten als low carb lunch. Het recept voor deze Chinese sla wraps heb ik afgeleid van de website van PJ, ook wel Nombelina genoemd. Deze dame is helemaal thuis in de Chinese keuken en deze sla wraps met kip in hoisin saus behoren inmiddels tot een van mijn favoriete low carb gerechten! Vanwege de themaweken rondom het Chinese nieuwjaar is het nu dan ook hoog tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen. Heerlijk voor een warme lunch of lichte avondmaaltijd tijdens zomerse dagen! Uiteraard kun je het kip gehakt ook vervangen door varkens gehakt of zelfs vegetarisch gehakt. En de paprika kun je weer vervangen door stukjes wortel die je eventjes voorkookt in een pannetje met water. Varieer er dus lekker op los want dit is een verrukkelijk recept!
Nog meer Chinese recepten
Wie is er niet dol op Chinese recepten? Laat deze lockdown alleen liever de (vaak ongezonde) afhaal chinees achterwege en ga lekker zelf aan de slag met Chinese recepten. Naast deze sla wraps met kip vind je ook het recept voor kip in zoetzure saus (neigt naar Koe Loe Kai) op de website terug. Maar ook een recept voor zachte kip in oestersaus met broccoli en noodles! Afgelopen week kwamen zelfs deze recept voor pittige eieren in Szechuan saus en homemade vegetarische loempia’s online! Geniet dus heerlijk van de Chinese keuken!
Recept: Chinese Sla Wraps met Kip
Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!
- Yield: 2 personen 1x
Ingredients
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 2 little gem
- 300–350 gr kippengehakt
- 2 el hoisin saus
- 2 el (lichte) sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 tl sriracha saus
- Neutrale olie, om te bakken
Topping:
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Handje pinda’s, grof gehakt
Instructions
- Pel de ui en snipper deze. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Pel de knoflook en pers deze uit. Schil het stukje gember en snijd deze zeer fijn Je hebt ongeveer een theelepel gember benodigd voor dit recept.
- Pluk de blaadjes van de little gem sla (alleen de grote, de allerkleinsten rondom kern heb je niet nodig) en stop in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat daarna goed uitlekken. Pak een paar met je hand vast en sla even kort heen een weer boven de wasbak om het water er af te krijgen. (Tip: schaf een sla-centrifuge aan.)
- Verhit een klein scheutje neutrale olie in een koekenpan. Bak hierin het kippengehakt rul. Vervolgens voeg je de ui en paprika toe en bak deze glazig. Voeg dan pas de knoflook en de gember toe. Laat deze even mee bakken om alle smaken los te laten komen.
- Vervolgens voeg je de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en sriracha toe aan de pan. Laat dit op laag tot medium temperatuur meebakken en blijf omscheppen om alle smaken goed met elkaar te vermengen.
- Zet het vuur uit en bestrooi met de bosui en pinda’s. Schep nog een paar keer om. Leg de helft van de slablaadjes op een schaal. Lepel hier het gehaktmengsel op. Dek af met de overige helft slablaadjes en serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese sla wraps met kip wilt gaan maken!
Geef een reactie