Het zonnige weertje van deze week vraagt om lekkere zomerse borrelhappen! Deze week houden we dan ook een Tex Mex weekje op de blog! Zet eens lekkere tortilla chips op tafel met een verrukkelijk kaas dip! Ik kan je deze cheddar cheese dip dan ook van harte aanraden en je zet het echt in een mum van tijd op tafel!
Salade met mais en feta maken
Je kent ze vast wel uit de winkel of bioscoop: een klein rond bakje met een geel goedje dat door moet gaan voor kaasdip voor je tortilla chips. Lees eens een keer de ingrediënten lijst door en je zult je verbazen over hoe weinig kaas hier eigenlijk in zit. Dus deze cheeselover ging aan de slag met een eigen recepten voor cheddar cheese dip voor je tortilla chips. Nu gebruik ik cheddar, want dat vind ik simpelweg lekker en zorgt voor een prachtige gele kleur in je dip. Maar je kunt ook mozzarella, Goudse kaas of iets ander gebruiken.
Nog meer Tex Mex dips om van te smullen
Met onderstaand recept maak je dus zelf thuis in een handomdraai een romige cheddar cheese dip voor je tortilla chips. Maar wat dacht je tevens van all-time klassieker guacamole om hierbij te serveren? Dat is een romige dip van avocado en limoen en is onmisbaar in de Mexicaanse en Tex Mex keuken! Ter variatie vind je hier zelfs 3x avocado dip met een Mediterraans en Indiaas tintje. Die zijn ook heerlijk bij tortilla chips! Ook lekker: roer een beetje mayonaise los met een scheut tabasco! Zo krijg je een lekkere pittige mayo om te dippen. Check hier overigens nog veel meer lekkere bijgerechten voor je Tex Mex party!
Recept: Cheddar Cheese Dip
Zet eens lekkere tortilla chips op tafel met een verrukkelijk dip! Ik kan je deze cheddar cheese dip dan ook van harte aanraden en je zet het echt in een mum van tijd op tafel! Romige kaasdip met cheddar en chilies.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 kom 1x
- Category: dips, sauzen etc
- Cuisine: Tex Mex keuken
Ingredients
- 25 gr roomboter
- 25 gr bloem
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl chillies of cayenne peper
- 200 ml KOUDE (volle) melk
- 200 gr geraspte cheddar kaas
Voor erbij:
- 1 bosui, in ringen
- verse koriander, fijngehakt
- tortilla chips
Instructions
- Smelt de roomboter in een pannentje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Je dient dit mengsel een paar minuten te bakken tot het in begint in te dikken (een ‘roux’ maken) en licht bruin begint te kleuren.
- Voeg na 1 minuut de de komijn en chili’s toe en bak ook even kort mee gedurende de resterende tijd.
- Schenk nu de koude melk erbij en roer het geheel goed door. Breng dit aan de kook en blijf roeren om tot een dikke saus te mengen. Zet daarna het vuur uit.
- Voeg nu de geraspte cheddar kaas toe en blijf net zo lang roeren om alle kaas te smelten en te vermengen. Serveer de cheddar cheese dip direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze cheddar cheese dip voor je tortilla chips wilt gaan maken!
Geef een reactie