Print

Recept: Cheddar Cheese Dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet eens lekkere tortilla chips op tafel met een verrukkelijk dip! Ik kan je deze cheddar cheese dip dan ook van harte aanraden en je zet het echt in een mum van tijd op tafel! Romige kaasdip met cheddar en chilies.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 kom 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • ¼ tl gemalen komijn
  • ¼ tl chillies of cayenne peper
  • 200 ml KOUDE (volle) melk
  • 200 gr geraspte cheddar kaas

Voor erbij:

Instructions

  1. Smelt de roomboter in een pannentje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Je dient dit mengsel een paar minuten te bakken tot het in begint in te dikken (een ‘roux’ maken) en licht bruin begint te kleuren.
  2. Voeg na 1 minuut de de komijn en chili’s toe en bak ook even kort mee gedurende de resterende tijd.
  3. Schenk nu de koude melk erbij en roer het geheel goed door. Breng dit aan de kook en blijf roeren om tot een dikke saus te mengen. Zet daarna het vuur uit.
  4. Voeg nu de geraspte cheddar kaas toe en blijf net zo lang roeren om alle kaas te smelten en te vermengen. Serveer de cheddar cheese dip direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty