Print

Caesar salade met aardappel, ei en spek

Caesarsalade met aardappel, ei en spek
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Opperdoezer),
  • 4 eieren,
  • 2 rode paprika’s,
  • 1 bosje lenteui,
  • 2 Franse afbak baquettes (stokbroden),
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 pakje gerookt ontbijtspek,
  • 200 gram Romaine sla,
  • 4 eetlepels Caesar dressing (liefst zelf gemaakt, anders kant-en-klaar).

 

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snuf zout. Ze hebben circa 15 minuten kooktijd nodig. Voeg in de laatste 8 minuten ook de eieren toe.
  2. Halveer onderstusssen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het harige uiteinde van de lente ui en snijd vervolgens in dunne ringetjes. SNijd ook alvast het stokbrood in blokjes van 2 cm. En pel de knoflook en hak deze fijn.
  3. Giet de aardappels vervolgens af en neem de eieren uit de pan. Laat de eieren even goed schrikken onder koud stromend water. En laat de aardappels, met de deksel op de pan, staan tot verder gebruik.
  4. Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak hierin het ontbijtspek krokant gedurende 3 minuten. Halverwege de repen even keren dus. Laat het spek vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Bak in het achtergebleven bakvest het stokbrood goudbruin. Schep hiervoor, gedurende 5 minuten, het brood steeds om. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe en schep goed door.
  6. Pel ondertussen de eieren en snijd deze in kwarten. Men in een ruime kom de sla, paprika, lente ui en aardappel met de dressin. Breng de Caesar salade op smaak met peper en zout. Garneer de Caesar salade met het ei, spek en de croutons.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty