Maak jij deze frisse, fruitige blondies met frambozen, banaan en hazelnoot ook op het eerstvolgende feestje dat je organiseert? Of gewoon lekker in het weekend omdat het kan? Ze staan in no-time in de oven. Hou er wel rekening mee dat ze even moet afkoelen.
Blondies met een twist
Blondies behoren tot dezelfde familie als brownies. En ondanks dat verse brownies echt één van mijn guilty pleasures zijn, vind ik ze vaak wat te machtig. Dus maakte ik een lichtere en gezondere variant, namelijk deze blondies met frambozen en banaan! Het is een lekker decadent en smeuïg cakeje waar iedereen fan van is.

Deze blondies met frambozen en banaan bevatten minder vet en suiker als gewone blondies, maar ze zijn juist wat frisser door de framboos en banaan. Bovendien bevatten ze geen chocolade of cacao. Betty maakte ook eerder deze blondies met roze ruby chocolade en dat is ook een aanrader! Of ga eens voor lekkere smeuïge muffins voor bij de koffie of thee, zoals muffins met bessen en munt of deze appel muffins. Bakken kan zo genieten zijn!
Recept: Blondies met frambozen en banaan

Deze blondies met frambozen en banaan zijn een stukje gezonder dan gewone blondies met of zonder witte chocolade.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 45 min.
- Yield: 12 stukken 1x
- Category: Cake recepten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 250 gram bloem
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur (ongezouten)
- 2 eieren
- 50 gram hazelnoten
- 230 gram lichte basterdsuiker
- 2 tl. vanille aroma
- 1 banaan
- 100 gram frambozen
- Snuf zout
- Boter om in te vetten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet alvast een brownie bakvorm in of bekleed met bakpapier.
- Pak een ruime beslagkom en meet hierin de bloem, boter, basterdsuiker, vanille aroma en een flinke snuf zout af. Schil de banaan en prak deze fijn. Voeg toe aan de kom samen met de eieren. Mix het beslag in enkele minuten tot een egaal beslag.
- Vervolgens roer je de hazelnoten en frambozen er met een lepel voorzichtig doorheen. Schep het beslag in de bakvorm en verdeel over de hele vorm.
- Plaats de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou gedurende de oventijd in de gaten. Zodra de bovenkant te donker kleurt, plaats de vorm dan iets lager.
- Laat de blondies met frambozen na de oventijd goed afkoelen op een rooster, minstens een uur. Snij vervolgens in vierkante stukken en ze zijn klaar om te serveren!
Geniet ervan. Liefs, Nanda
Keywords: cake, blondies, brownies, suiker, bloem, frambozen, banaan

Geef een reactie