• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Bloemkool N’Oatmeal

Bloemkool N’Oatmeal

17 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Door Muna Hajibaana – Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en gaat jouw nieuwe favoriet worden! Heerlijk met gebakken appeltjes!

All day brunch

Heej allemaal! Muna van @tothemoen hier met een lekkere gastblog tijdens Betty’s zwangerschapsverlof. Ik ben gek op bloemkool, koffie en ontbijtjes. Het liefst eet ik de hele dag door havermout bowls, pancakes en avocado toast met gepocheerde eitjes!! All day Brunch daar ga ik voor! Mijn passie voor eten is de reden dat ik 1,5 jaar geleden begonnen ben met het delen van makkelijke en gezonde recepten op Instagram en deze bloemkool N’Oatmeal is er daar een van! In de volksmond wordt havermoutpap zonder havermout namelijk een n’oatmeal genoemd. Mocht je een keto dieet volgen dan is deze keto ontbijtpap met zaden ook een aanrader!

recept bloemkool n'oatmeal ontbijtpap van bloemkool low carb TOTHE MOON

Low carb Bloemkool N’oatmeal pap

Volg mij op mijn Instagram account @tothemoen en ik laat je zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Voor gezonde maaltijden heb je geen lange ingrediënten lijst nodig en met bloemkool kan je meer dan alleen in water koken! ! Op Betty’s Kitchen deel ik vandaag een van Betty’s en mijn persoonlijke favoriete groente namelijk BLOEMKOOL! Bloemkool is een veelzijdige groente en omdat deze neutraal van smaak is, en daardoor is hij de perfecte groente om in veel verschillende gerechten te verwerken. Zo dus ook deze bloemkool N’Oatmeal  of ‘pap’ die tevens low carb, paleo, glutenvrij en vegan is.

Nog meer recepten met bloemkool

Ben je op zoek naar nog meer recepten met bloemkool? Probeer ook een van deze:

  • Naanbrood pizza met gegrilde bloemkool
  • Hollandse bloemkoolsoep met kaas
  • Bloemkool smoothie met citrusvruchten
  • Taco’s met geroosterde bloemkool

Print

Recept: Bloemkool N’Oatmeal

recept bloemkool n'oatmeal ontbijtpap van bloemkool low carb TOTHE MOON
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en is heerlijk met gebakken appeltjes!

  • Author: Muna Hajibaana van ToTheMoon
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low carbs

Ingredients

Scale
  • 250 gr bloemkoolrijst *
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel (suikervrije) vanille extract,
  • Flink snufje zout

Toppings:

  • Zaden en pitten (Keto proof!)
  • Suiker vrije granola
  • Yoghurt
  • Gebakken appel
  • Pindakaas (keto proof!)

Instructions

  1. Stop de bloemkool rijst in een steelpannetje en overgiet met de amandelmelk. Breng op smaak met de kaneel, vanille en zout.
  2. Kook het geheel 10 min door op medium vuur, tot de bloemkoolrijst gaar is.
  3. Mocht je een gladde pap willen dan kan je deze met staafmixer glad pureren
  4. Top de bloemkoolpap af met met je favoriete crunchy toppings voor een lekkere bite en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

* Wil je zelf bloemkool rijst maken? Maak dan 250 gram bloemkool schoon en snijd in roosjes. Stop in een foodprocessor en ‘pulseer’ deze tot je een grove korrel bloemkool rijst hebt. Je kunt deze afgedekt ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bloemkool n'oatmeal ontbijtpap van bloemkool low carb TOTHE MOON

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bloemkool n’oatmeal wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, bloemkool, Glutenvrij, granola, havermoutpap, keto, lactosevrij, Low Carb, noatmeal, notenpasta, pindakaas, pompoenpitten, vanille, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dalgona Koffie (video)
Volgend bericht: Maisbrood met Courgette (Cornbread) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee