• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Bloemkoolsoep met kaas

Bloemkoolsoep met kaas

2 maart 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

In het winterseizoen kun je gerust wat vaker een soepje op tafel zetten. Deze bloemkoolsoep met kaas is dan ook een heerlijke romige soep om je smaakpapillen mee te verwennen. Perfect voor de lunch of tussendoor om bij op te warmen.

Italiaanse bloemkoolsoep met kaas

Ik zit een beetje in een bloemkool fase in mijn zoektocht naar gezondere recepten voor elke dag. Van bloemkoolpizza, tot gemalen bloemkool voor (pasta)sauzen. En nu dus ook een vol romige Italiaanse bloemkoolsoep met kaas. Een prima combinatie, die mij doet denken aan winterse avonden met bloemkool en kaassaus uit de oven. Alleen is dit dus wel even een gezondere variant die teven glutenvrij en low carb is.Er komt geen bloem of ander bindmiddel bij kijken: enkel heel veel bloemkool, een scheutje bouillon en kaas.

recept bloemkoolsoep met kaas bettyskitchen.nl

Nog meer skinny soeprecepten

Soep is een perfecte manier om dagelijks meer groenten tot je te nemen. Zeker in de winter warm je heerlijk op met een verse kop soep en als die extra vitamientjes zijn ook nog eens goed voor de weerstand. Naast deze romige bloemkoolsoep met kaas kan ik je deze lichte bosuitjessoep met bloemkool ook zeker aanraden. Of ga je voor een knalgroene aspergesoep met spinazie? En wat dacht je van een ouderwetse gewone groentesoep met gehaktballetjes? Allen heerlijk als lunch of licht avond maaltijd, maar wel lekker gezond dus! Check hier nog veel meer Winter soep recepten voor inspiratie.


Print

Recept: Bloemkoolsoep met kaas

recept bloemkoolsoep met kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 bloemkool (van ongeveer 1 kilo)
  • 1 liter (groente) bouillon,
  • 1 laurierblaadje,
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (of 1 theelepel gedroogde),
  • 50 gram (belegen) kaas, geraspt,
  • scheutje kookroom,
  • zout & peper,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen van de bloemkool, steek de harde kern uit en snijd de rest in kleine roosjes. Spoel deze af onder de koude kraan.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak mee gedurende 5 minuten. 
  3. Schenk vervolgens de bouillon in de pan, voeg het laurierblaadje en de tijm toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 15 minuten rustig doorkoken op middelmatig vuur.
  4. Voeg de geraspte kaas en kookroom toe en laat deze 1 minuut mee opwarmen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  5. Serveer de bloemkoolsoep met kaas met stukjes toast, of garneer bijvoorbeeld met gebruind amandelschaafsel voor een low carb alternatief.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept bloemkoolsoep met kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bloemkoolsoep met kaas.

Category: Soep Recepten Tags: bloemkool, Kaas, knoflook, kookroom, Low Carb, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x TikTok food trends die jij ook wilt proberen
Volgend bericht: Custard Toast »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerda

    20 januari 2018 om 10:40 pm

    Pas voor het eerst gegeten, heerlijk en morgen staat het weer op het menu! Maar dan nog met minder ingrediënten dan ik hier zie! ! kilo bloemkool, een 1 liter kippenbouillon(van een tablet), 100 ml slagroom,1/2tl nootmuskaat en wat verse bieslook er boven op! En eventueel zalmflakes.

    Maar met geraspte kaas lijkt me een goed idee!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 5x winterse soep – Live. Love. Eat. schreef:
    2 januari 2020 om 3:26 pm

    […] bloemkoolsoep met kaas […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in