Print

Recept: Bloemkool N’Oatmeal

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en is heerlijk met gebakken appeltjes!

  • Author: Muna Hajibaana van ToTheMoon
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low carbs

Ingredients

Scale
  • 250 gr bloemkoolrijst *
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel (suikervrije) vanille extract,
  • Flink snufje zout

Toppings:

  • Zaden en pitten (Keto proof!)
  • Suiker vrije granola
  • Yoghurt
  • Gebakken appel
  • Pindakaas (keto proof!)

Instructions

  1. Stop de bloemkool rijst in een steelpannetje en overgiet met de amandelmelk. Breng op smaak met de kaneel, vanille en zout.
  2. Kook het geheel 10 min door op medium vuur, tot de bloemkoolrijst gaar is.
  3. Mocht je een gladde pap willen dan kan je deze met staafmixer glad pureren
  4. Top de bloemkoolpap af met met je favoriete crunchy toppings voor een lekkere bite en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

* Wil je zelf bloemkool rijst maken? Maak dan 250 gram bloemkool schoon en snijd in roosjes. Stop in een foodprocessor en ‘pulseer’ deze tot je een grove korrel bloemkool rijst hebt. Je kunt deze afgedekt ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren.