• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Bloederige Cheesecake voor Halloween

Bloederige Cheesecake voor Halloween

21 oktober 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

We zijn alweer aanbeland bij het laatste recept van deze Halloween weken. En sluiten groots af met deze bloederige cheesecake voor Halloween! Ik ben dol op het maken en bakken van Halloween taarten, en zag dit soort bloederige taarten bijna dagelijks voorbijkomen op Pinterest. Dus ik ging zelf ook aan de slag voor een heerlijke cheesecake met ‘eetbaar bloed’. 

Halloween Cheesecake met bloed

Ziet deze taart er niet super eng uit?! Ik vind het echt fantastisch namelijk! Deze bloederige cheesecake is niets minder als een chocolade cheesecake met extra rode kleurstof er doorheen. En bovendien is het eetbare bloed een zelfgemaakte brouwsel van stroop, kleurstof en maizena, om het in te dikken. Hoe dan ook, het resultaat van deze bloederige cheesecake is gruwelijk en prachtige tegelijk en is een top Halloween Recept! En als je nog meer ‘vers’ bloed wilt druppelen over je tafel etc. Maak dan gewoon een extra tweede batch met eetbaar bloed. (Pas op met textiel!)

Bloederige Cheesecake voor Halloween Betty's Kitchen Recept

Nog meer Halloween recepten

Wordt jij een ware zoetekauw tijdens Halloween? Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze No-Bake Halloween Cheesecake met chocolade spinnenweb of ga voor een Oranje gekleurde no-bake Pompoen Cheesecake. Of maak spinnenwebben van marshmallows en maak deze Spinnenweb taart! Behalve heerlijke taart recepten kun je de zoete tafel ook aanvullen met koekjes:  Bak (met de kids) Monster Vingers en krokante vleermuizen koekjes. Daar staat die bloederige cheesecake voor Halloween heel mooi tussen op tafel!


Print

Recept: Bloederige Cheesecake voor Halloween

Bloederige Cheesecake voor Halloween Betty's Kitchen Recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

We zijn alweer aanbeland bij het laatste recept van deze Halloween weken. En sluiten groots af met deze bloederige cheesecake voor Halloween!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 12–14 personen 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Bastogne koekjes (ca. 260 gram),
  • 125 gram boter (voor de bodem),
  • 600 gram roomkaas (bijv. Philadelphia),
  • 200 gram (fijne) suiker,
  • 60 gram cacao poeder,
  • snufje zout,
  • 4 grote eieren (L),
  • 100 gram creme fraiche,
  • halve theelepel vanille extract.

  Voor het eetbare bloed:

  • 4 eetlepels koud water,
  • 1 eetlepel maizena,
  • 4 eetlepels (schenk)stroop,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 1/2 theelepel rode gel kleurstof (ik gebruikte Wilton Christmas Red).

  Extra:

  • oven,
  • springvorm van 20 – 24 cm,
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • keukenmachine,
  • (hand)mixer, liefst met bischopsspatel.

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in het steelpannetje en verkruimel in de keukenmachine ondertussen de Bastogne koeken. Giet de kruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop even in de koelkast om de bodem te laten harden.
  3. Klop ondertussen met de mixer de roomkaas, suiker en cacao samen romig, op middelmatige stand. Puur om de kaas smeuïg te maken. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot voeg je snufje zout, vanille extract en crème fraîche toe en klop een laatste keer door.
  4. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de oven temperatuur naar 11 graden (100 hete lucht) en bak nog eens 30 minuten. Zet daarna de oven uit, maar laat de deur DICHT! Laat vervolgens de Halloween cheesecake hierin afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 30-60 minuten).
  5. Maak tot slot het eetbare bloed: Klop en los de maizena op in het koude water. Verwarm dit, op middelmatig vuur, in een steelpannetje totdat je het kookpunt bereikt. Schenk de stroop erbij en blijf al roerende verwarmen. Je zult in 1-2 minuten het mengsel zien indikken. Draai dan het vuur uit en voeg de rode gel kleurstof toe. Roer goed door. Je zult merken dat tijdens het afkoelen het eetbare bloed dikker wordt. Dus wacht een paar minuten en smeer dan uit over de taart. Zet de bloederige cheesecake minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Serveertip: Het is leuk om een (klein) keukenmes in de taart te steken. Maar pas op! Een te groot en zwaar mes valt er meteen uit! Je kunt ook de bloederige cheesecake serveren op een stapel papieren bordjes, overdekt met bijvoorbeeld een oude witte kussensloop (zie mijn foto’s). Kerf de bordjes vooraf  dan in met een mes, zodat je het koksmes dóór de taart, in de kartonnen bordjes kunt vastzetten. Een stuk piepschuim werkt overigens ook. En… doe dit pas aan tafel, tijdens het serveren…. Je wilt niet vanaf de keuken gaan lopen met een mes in een taart, of dat kan nog eens een heel bloederig Halloween gaan worden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bloederige Cheesecake voor Halloween Betty's Kitchen Recept

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bastogne koeken, boter, cacao, cheesecake, chocolade, Crème fraîche, eieren, Halloween, kleurstof, maizena, roomkaas, stroop, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Het Nationaal Integratiediner 2017
Volgend bericht: Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee