• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Halloween Recepten / Halloween cheesecake (no-bake)

Halloween cheesecake (no-bake)

30 oktober 2013 Door Betina Oostveen 12 Reacties

Binnenkort is het zo ver! Halloween én mijn verjaardag, samen op één en dezelfde dag! En om dat te vieren heb ik een heerlijke Halloween cheesecake gemaakt. Het is deze keer een no-bake cheesecake: deze hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast.

Halloween Cheesecake met spinnenweb

 Het recept voor deze Halloween Cheesecake is afgeleid van een ‘no-bake’ cheesecake van Martha Stewart.En speciaal voor Halloween decoreerde ik deze taart met een spinnenweb van chocolade en plastic spinnetjes! Tegenwoordig kun je namelijk heel handige ‘chocolade stiften’ kopen in de supermarkt. Tip: geef de kids elk zo’n stift en laat hen de taart decoreren! Deze Halloween cheesecake met spinnenweb is niet voor niets een van 0nze favoriete recepten voor Halloween!

halloween cheesecake no-bake recept betty's kitchen

Nog meer Halloween Recepten

Voor de Halloween liefhebbers, hebben wij nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld eens pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Voor het avondeten serveer je een pan met Halloween Pompoensoep of maak Heksenhaar Pasta. En als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. En sluit de avond af met Monster Vingers koekjes voor bij de thee/koffie.

Print

Recept: Halloween Cheesecake (no-bake)

halloween cheesecake no-bake recept betty's kitchen

★★★★

4 from 1 reviews

Deze no-bake cheesecak hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast! Speciaal voor halloween is dit een standaard cheesecake met een vleugje citroen en vanille. Afgetopt met een chocolade spinnenweb!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 3 hours 20 minutes
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taarten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram Bastogne koeken
  • 250 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 4 eetlepels citroensap (vers, niet uit een flesje)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • zakje Klopfix
  • Chocolade stiften (bijv. van Dr. Oetker)
  • Plastic spinnetjes ter decoratie

Extra:

  • Springvorm van 24cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • keukenmixer
  • koelkast

Instructions

  1. Bekleed de bodem en de opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
  2.  Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en vorm een opstaande rand. Druk de bodem en rand goed aan met een spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem te laten uitharden en afkoelen.Halloween Cheesecake 2-001
  3. Klop de roomkaas zacht met de handmixer op medium snelheid. Giet hier beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij, en blijf kloppen. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom steeds schoon te schrapen. Klop op het laatst de citroensap en vanille extract er doorheen.
  4. Klop in een separate kom de slagroom stijf met het zakje klopfix. Spatel dit vervolgens luchtig door het roomkaas mengsel.
  5. Giet de vulling boven op de kruimelbodem en gebruik de spatel om deze goed te verdelen en zachtjes aan te drukken. Bedek de springvorm met folie en laat de no-bake cheesecake minstens 3 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren gebruik je de chocoladestiften om een spinnenweb te tekenen en plaats her en der een plastic spinnetje op de Halloween Cheesecake.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

halloween cheesecake no-bake recept betty's kitchen

Category: Halloween Recepten, Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bastogne koeken, cheesecake, chocolade, citroen, gecondenseerde melk, Halloween, koeken, Martha Stewart, no-bake, roomkaas, slagroom, spinnetjes, springvorm, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spookjes Cupcakes met Chocolade
Volgend bericht: Tyrrells chips + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. thefourohseven

    28 november 2013 om 8:26 pm

    uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen

    Beantwoorden
  2. thefourohseven

    28 november 2013 om 9:26 pm

    uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen

    Beantwoorden
  3. Samantha

    27 oktober 2014 om 2:55 pm

    Ziet er super leuk uit! Ik wil hem ook gaan maken… wat voor roomkaas gebruik je? Monchou?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 oktober 2014 om 3:20 pm

      Dank je wel! Ik heb deze taart met Philadelphia roomkaas gemaakt (niet de light variant) gemaakt.
      Succes!

      Beantwoorden
      • brigtte

        29 oktober 2014 om 12:03 pm

        Ik ben de taart nu aan het maken, de bodem staat nu af te koelen in de koelkast. De zijkanten zijn niet hoog genoeg heb ik gemerkt, kon niet goed uitsmeren en het brokkelt er hier en daar af… Ik heb voor de vulling monchou, daar kan het toch ook mee? De Philadelphia roomkaas was er niet in naturel.

      • Betina Oostveen

        29 oktober 2014 om 12:06 pm

        Hi Brigitte,

        uiteraard kan het ook met Mon Chou! Ik vond de bodem vorig jaar ook een beetje aan de ‘magere’ kant, maar ik ga dit weekend experimenteren met meer koekjes. kijken of het dan beter wordt.

  4. Sien Verbeeck

    31 oktober 2014 om 9:52 pm

    Ik, Sien 12 jaar, heb uw recept tot op de letter gevolgd,…..
    Na meer dan 5 uur in de ijskast liep mijn taart gewoon uit over de tafel,………
    Daar ging mijn halloweentaart,…
    Ik denk dat ik volgende keer misschien toch iets anders ga proberen
    Succes aan alle andere,…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 november 2014 om 12:44 pm

      Hi Sien,

      Wat leuk om te horen dat je deze taart ook hebt gemaakt, en ik vind het erg jammer om te horen dat deze mislukt is. Wij hebben deze taart namelijk ook zelf gemaakt, en hadden geen probleem ermee. Ik zal hem binnenkort nog eens zelf maken en kijken wat wij beter of anders kunnen doen. Hartelijk dank voor het terugkoppelen.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Samantha

    31 oktober 2014 om 11:34 pm

    Ik vond de bodem prima! Alleen was de cheesecake zelf nogal slap. Ik kon niet echt puntjes snijden.. Meer hoopjes. Maargoed, evengoed genoten met m’n collega’s. Iedereen zat propje vol al met een mini stukje.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 november 2014 om 12:46 pm

      Hi Samantha goed om te horen.
      Ik zag ook al een berichtje dat de taart bij iemand anders is ‘ uitgelopen’ veel te zacht dus. We gaan even tweaken in de test keuken om te kijken of we deze nog ‘ steviger’ kunnen maken. Ben wel blij dat jullie er van genoten hebben 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Gerdi

    30 oktober 2016 om 11:28 am

    Hallo Betty,

    Gisteren deze taart gemaakt en hij was superlekker! Hij was ook goed stevig, dus geen problemen met hoopjes of uitlopen. Het klinkt alsof Sien gewone melk heeft gebruikt ipv gecondenseerde melk. Ik heb wel de hoeveelheid roomkaas aangepast, want ik zag in het recept van Martha Stewart dat ze 450 gram roomkaas gebruikt. 800 gram leek me wat veel. Mijn ervaring is wel dat monchou de meest stevige taart geeft, de goedkopie roomkaas bevat meer water.

    Beantwoorden
  7. Mischa

    3 november 2019 om 7:06 pm

    Bedankt voor recept. Ik heb deze taart gemaakt en kreeg veel complimenten. Het was erg lekker en mooi, maar de vulling wat iets te slapjes. Heb je een tip voor de volgende keer?

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in