Print

Recept: Bloederige Cheesecake voor Halloween

Bloederige Cheesecake voor Halloween Betty's Kitchen Recept

We zijn alweer aanbeland bij het laatste recept van deze Halloween weken. En sluiten groots af met deze bloederige cheesecake voor Halloween!

Ingredients

Scale

  Voor het eetbare bloed:

  Extra:

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in het steelpannetje en verkruimel in de keukenmachine ondertussen de Bastogne koeken. Giet de kruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop even in de koelkast om de bodem te laten harden.
  3. Klop ondertussen met de mixer de roomkaas, suiker en cacao samen romig, op middelmatige stand. Puur om de kaas smeuïg te maken. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot voeg je snufje zout, vanille extract en crème fraîche toe en klop een laatste keer door.
  4. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag dan de oven temperatuur naar 11 graden (100 hete lucht) en bak nog eens 30 minuten. Zet daarna de oven uit, maar laat de deur DICHT! Laat vervolgens de Halloween cheesecake hierin afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 30-60 minuten).
  5. Maak tot slot het eetbare bloed: Klop en los de maizena op in het koude water. Verwarm dit, op middelmatig vuur, in een steelpannetje totdat je het kookpunt bereikt. Schenk de stroop erbij en blijf al roerende verwarmen. Je zult in 1-2 minuten het mengsel zien indikken. Draai dan het vuur uit en voeg de rode gel kleurstof toe. Roer goed door. Je zult merken dat tijdens het afkoelen het eetbare bloed dikker wordt. Dus wacht een paar minuten en smeer dan uit over de taart. Zet de bloederige cheesecake minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Serveertip: Het is leuk om een (klein) keukenmes in de taart te steken. Maar pas op! Een te groot en zwaar mes valt er meteen uit! Je kunt ook de bloederige cheesecake serveren op een stapel papieren bordjes, overdekt met bijvoorbeeld een oude witte kussensloop (zie mijn foto’s). Kerf de bordjes vooraf  dan in met een mes, zodat je het koksmes dóór de taart, in de kartonnen bordjes kunt vastzetten. Een stuk piepschuim werkt overigens ook. En… doe dit pas aan tafel, tijdens het serveren…. Je wilt niet vanaf de keuken gaan lopen met een mes in een taart, of dat kan nog eens een heel bloederig Halloween gaan worden.