• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / BBQ Beef Brisket Tex Mex

BBQ Beef Brisket Tex Mex

29 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

(Advertorial) Manlief was vorige week jarig en dat vierden wij met een barbecue feestje! De grote verrassing van de avond was deze BBQ Beef Brisket Tex Mex style en die wil jij thuis ook gaan maken op de barbecue!

Een Tex Mex BBQ Party

Dat wij thuis geregeld een Tex Mex party organiseren is geen geheim! Maar vorige week, voor de verjaardag van mijn man, wilden wij graag eens een echte Tex Mex BBQ party organiseren! En een groot stuk vlees zoals deze Tex Mex BBQ Beef Brisket zou dan natuurlijk het hoogtepunt van de avond moeten worden! Met behulp van de kruiden en relishes van Santa Maria werd dat natuurlijk een groot succes!

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

Ook al regende het pijpenstelen op de dag zelf, dat weerhield hem er niet van om een aantal uren voorafgaand aan het feestje de barbecue aan te steken, voor het maken van deze Tex Mex BBQ Brisket. De gasten werden ondertussen verwend met nacho’s met pulled chicken vooraf. Deze had ik eenvoudig voorbereid en op de barbecue ‘afgebakken’. Daarnaast kon men kleine Taco’s al Pastor verorberen, ook van de barbecue. Maar toen de BBQ Brisket onthuld werd, zag ik aan ieders gezicht dat we wel met iets heel bijzonders kwamen aanzetten. Dat werd dringen in de keuken om een wel heel bijzondere taco met brisket te beleggen zeg!

Een BBQ Brisket bereiden op de BBQ

Het is zo’n geweldig stuk vlees. De brisket komt van de borst van de koe en het vlees krijgt zijn specifieke smaak door de vele vetrandjes die door het vlees heen lopen. Wij trimmen de buitenkant echter bij en zorgen voor een minimale hoeveelheid vet. Maar de lage temperaturen zijn het meest belangrijk tijdens het bereiden van een Brisket op de BBQ. Dat betekent dat je ‘s ochtends de barbecue al aansteekt om dit geweldige stuk vlees voor te bereiden. En een avond van tevoren al begint met marineren in Tex Mex kruiden.

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

Speciaal voor deze Tex Mex barbecue voorzien we de BBQ Beef Brisket dan ook van een kruidige korst met de Fajita kruidenmix van Santa Maria. Deze ‘dry rub’ is niet alleen heerlijk voor stukken vlees, kip of kaas uit de oven (Tip: check hier bijvoorbeeld het recept voor Fajita’s met halloumi kaas!), maar dus ook voor het kruiden van je barbecue vlees! Je serveert je BBQ Beef brisket op soft taco’s, met chili mayonaise, ijsbergsla, kaas en pico de gallo. En ik durf je te garanderen dan je na slechts 1 hap spontaan verliefd bent op de Tex Mex keuken! Wist je dat deze Brisket overigens ook los heel lekker smaakt met Arroz Mexicano als bijgerecht? Muy Bien!

Santa Maria heeft naast de Tex Mex ingrediënten ook een aparte BBQ lijn. Met diverse marinades, dry rubs (die je ook kunt gebruiken voor de brisket), barbecuesauzen en meer! Dat belooft nog veel meer barbecue plezier thuis!


Print

Recept: BBQ Beef Brisket Tex Mex

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens een Tex Mex barbecue mag deze Tex Mex BBQ brisket niet ontbreken! Heerlijk op soft taco’s met pico de gallo, verkruimelde kaas en chili mayonaise! Een samenwerking als ambassadeur van Tex Mex merk Santa Maria!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 uren
  • Cook Time: 8 uren
  • Total Time: 24 uur
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: barbecue
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

  • een brisket van 2000 – 2500 gram (runderborst),
  • 2 zakjes Santa Maria Fajita kruiden mix,
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper,
  • scheutje runderbouillon,

Pico de gallo:

  • 3 roma tomaten,
  • 1 witte ui,
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • 2 tl limoensap.

Voor erbij:

  • 16 medium Santa Maria Tortilla wraps, (bijv. Corn&Wheat of Garlic&Herbs,)
  • 4 flinke eetlepels mayonaise,
  • 2 eetlepels Santa Maria Hot Pepper Sauce, 
  • 150 gram verkruimelde feta of blauwaderkaas,
  • 100 gram ijsbergsla, 
  • 1 tube Santa Maria Green Jalapeno Relish. 

Instructions

  1. De avond van tevoren: Meng de Santa Maria Fajita kruiden mix met de zwarte peper in een kommetje. Haal de brisket uit de verpakking en trim het overtollige vet van de brisket tot max 0.5 cm. Dit heb je niet nodig. Leg de brisket in een ruime schaal, maar dep deze NIET droog. Wrijf met je handen de brisket rondom helemaal in met de kruidenmix. Dek de schaal af met folie en plaats gedurende de nacht in de koelkast om te marineren.
  2. De volgende ochtend: (voor juiste starttijd check notes onderaan recept.) Verwarm de barbecue voor volgens de ‘snake methode’. Vorm met de briketten een C langs de wand van de barbecue: deze C is 2 briketten breed, leg daar vervolgens nog een laag van 2 briketten breed bovenop. Zorg dat je 4-5 briketten overhoudt, en steek deze separaat aan. In zo’n 10 minuten zullen deze rondom helemaal gaan smeulen en dan leg je deze met een barbecue tang aan 1 uiteinde van de ‘snake‘ om deze aan te steken. Op deze manier ga je er namelijk voor zorgen dat je barbecue makkelijk 10 uur blijft werken. Boven op de ‘snake‘ leg je 2 of 3 grote chunks rook hout.
  3. Haal de brisket uit de ovenschaal en plaats deze direct op het grillrooster van de barbecue. Steek de vleesthermometer er in en grill de brisket tot deze 66-70 graden heeft bereikt.
  4. Leg een flink stuk zilverfolie in een ovenschaal en leg hier de brisket in. Vouw het folie rondom dicht, maar laat een opening om hier wat bouillon in te gieten. Vouw daarna ook de opening dicht en zorg dat de thermometer goed zichtbaar is. Plaats de ovenschaal met brisket terug op de barbecue en laat de kerntemperatuur verder oplopen tot deze 91 graden bereikt. Haal daarna de schaal van de barbecue en laat de BBQ brisket in het folie gedurende 40 minuten rusten. Daarna kun je hem in plakken van 1 cm gaan snijden.
  5. Tijdens de rusttijd kun je de rest gaan voorbereiden. Voor de pico de gallo snijd je de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Roer de tomatenblokjes, uien, koriander en limoen door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  6. Vervolgens verwarm je de tortilla’s gedurende een paar minuten op de barbecue/oven/grillpan/magnetron.
  7. Tot slot roer je in een kommetje de mayonaise los met de Santa Maria Hot Pepper Sauce. 
  8. Laat elke gast zelf zijn of haar taco met brisket beleggen: smeer een lepel chili mayo over de taco, verdeel hier wat ijsbergsla overheen, vervolgens 1-2 plakken brisket en top af met pico de gallo, wat verkruimelde (blauwe) kaas en wat Santa Maria Green Jalapeno Relish.

Buon Provecho!

Groetjes, Betty

Notes

Voor elke kilo brisket kun je ca. 3 uur bereidingstijd in totaal aanhouden. Onze brisket was 2.5 kilo zwaar en in ongeveer 7.5 uur helemaal op eindtemperatuur op de barbecue. Daarna dient de BBQ Beef Brisket dus nog 40 minuten te rusten. Zo kun je vast een beetje uitrekenen hoe laat je ‘s morgens (of ‘s middags) de barbecue aan dient te steken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl
recept bbq beef brisket santa maria © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: BBQ Recepten, blauwe kaas, brisket, chilipepers, feta, mayonaise, pico de gallo, samenwerkingen, Santa Maria, tabasco, Tex Mex keuken, tomaten, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)
Volgend bericht: Tapas plank maken (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee