• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Banoffee cupcakes

Banoffee cupcakes

24 juni 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hou jij er ook zo van om af en toe iets lekkers voor bij de koffie te bakken? Deze banoffee cupcakes met banaan, dulce de leche en botercreme topping is dan zeker een recept dat ik kan aanraden voor je!

Banoffee Cupcakes maken met botercreme

Een van mijn oudste recepten op deze site is de Banoffee Pie! Deze banaan-karamel taart wordt al jarenlang massaal gezocht op de site en ik wilde al een poosje ook banoffee cupcakes gaan maken. Een mini variant van de banoffee pie en ditmaal dus voorzien van een zachte roombotercake met botercreme topping on top! Banoffee is een vervoeging van de woorden banaan en toffee (karamel) en is dus zeker een grote favoriet onder de bakrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld ook van deze chocolade-karamel taart? Dat is er ook eentje voor op je proeflijstje!

Thuis bakken met Baktotaal Bouwhuis

In iedereen schuilt wel een kleine bakkoning of bakkoningin. En met de bakproducten van Baktotaal Bouwhuis haal je alles in huis om lekker en eenvoudig zelf aan de slag te gaan. Van bakmixen en losse ingrediënten tot keukengerei, bakvormen en presentatie van jouw mooie baksels. De webshop van Baktotaal Bouwhuis is een complete one-stop-shop voor elke thuisbakker en professional en je haalt er dus ook bijna alle ingrediënten voor deze banoffee cupcakes.

recept banoffee cupcakes © bettyskitchen.nl
recept banoffee cupcakes © bettyskitchen.nl

Brand New Cake Banoffee cakemix

Afgelopen week ontving ik dan ook een verrassingspakket van ze om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Hierin zaten allerlei producten van Brand New Cake. Dit is een vrij nieuw merk dat producten van professionele kwaliteit levert, in kleine hoeveelheden en tegen betaalbare prijzen. Perfect dus voor de hobby- en thuisbakkers onder ons!  Toen ik de Brand New Cake Banoffee Cake-mix bakmix zag wist ik het meteen: die banoffee cupcakes gaan er nu dan eindelijk komen! Helemaal uitgetest en geproefd door yours truly dus je bent verzekerd van een makkelijke bereiding, goede smaken op elkaar afgestemd en een mooi resultaat. Ga jij ze ook maken?


Print

Recept: Banoffee cupcakes

recept banoffee cupcakes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze banoffee cupcakes zijn kleine gebakjes op zich! De banoffee cupcakes met stukjes banaan en karamel zijn heel eenvoudig te maken. Decoreer ze met een luchtige botercreme en plakjes banaan. De gouden suiker drip maken het geheel helemaal af.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 3 uur
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 3 uren en 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cakes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de dulche de leche:

  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)

Voor de banoffee cake:

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 medium eieren, op kamertemperatuur
  • 400 gram BrandNewCake ‘Banoffee Cake-Mix‘

Voor de topping:

  • 100 gram BrandNewCake ‘Botercreme-Mix‘
  • 125 ml water
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • paar druppels BrandNewCake ‘geconcentreerde aroma – Vanille’*
  • snufje zout
  • 1 banaan
  • BrandNewCake ‘Drip – Goud‘
  • wit/goud/bruin discodip

(* gebruik je gewone vanille extract in plaats van de geconcentreerde versie, gebruik dan 1 theelepel)

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • muffin tray
  • 12 papieren cupcake vormpjes
  • ijsscoop
  • plastic spuitzakje of boterhamzakje
  • spuitzak met kartelmond

Instructions

  1. Als eerste ga je zelf karamel maken. Volg hiervoor de instructies voor zelf Dulche de Leche maken en houd 2.5 tot 3 uur kooktijd aan. Laat daarna het blikje goed afkoelen. Deze stap kun je gerust daags van tevoren voorbereiden!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Stop 12 papieren vormpjes in een muffin tray.
  3. Stop de roomboter, eieren en BrandNewCake ‘Banoffee Cake-Mix‘ in de mengkom van de keukenmixer. Plaats de garde en mix het geheel op lage snelheid tot een glad beslag gedurende 4 minuten. Gebruik een ijsscoop om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes. Zet de tray op een rooster in de oven en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna 5 minuten staan in de bakvorm en laat daarna volledig afkoelen 0p een rooster.
  4. Terwijl de cupcakes in de oven staan ga je vast aan de slag met de topping. Meng de BrandNewCake ‘Botercreme-Mix’ met het water. Roer goed door en laat 1 uur staan om alvast op te stijven. Klop de roomboter zalvig in een keukenmachine met garde. Voeg de BrandNewCake ‘Geconcentreerde aroma-vanille’ toe en ook, lepel voor lepel, de ‘Botercreme-mix’. Voeg het volgende lepel pas toe als de vorige lepel volledig is opgenomen. Zodra alles gemengd is tot een gladde creme schep je dit in een spuitzak met kartelmondje. Bewaar de zak eventjes in de koelkast tot je deze gaat gebruiken bij punt 7.
  5. Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld kun je verder met de volgende stappen. Maak een gaatje in elke cupcake van ca 1 cm breedte en 3 cm diep. Ik gebruik hiervoor het dunne cilindervormige handvat van een houten pollepel.
  6. Open het blikje karamel en schep ongeveer een kwart hiervan in een plastic spuitzakje of boterhamzakje. Duw alle karamel naar een punt en knip het topje van de punt af. Je kunt nu elke holte in de cupcakes volspuiten met de karamel.  Bewaar de rest van de karamel in een afgesloten bakje in de koelkast (niet meer nodig voor dit recept).
  7. Spuit vervolgens een flinke toef botercreme op elke banoffee cupcake. Snijd een banaan in 12 dikke plakken en leg een plakje op elke toef botercreme. 
  8. Schroef de dop van de BrandNewCake ‘Drip Goud’ los en verwijder de seal. Zet de fles in de magnetron op 800 W en verwarm 30 seconden. Draai de dop er weer op en schud de fles goed heen en weer om de drip goed te mengen. Herhaal eventueel indien nodig. Om te decoreren draai je het mondstuk open en versier de cupcakes naar wens. 
  9. Tot slot bestrooi je de Banoffee cupcakes nog met een beetje disco dip en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: Gedecoreerde cupcakes kun je gerust op de dag zelf in de koeling bewaren. Ongedecoreerde cupcakes kun je maximaal 2 dagen bewaren in een afgesloten bak op het aanrecht of vries ze na het afkoelen direct in. Maar de botercreme kun je beter niet teveel tegelijkertijd van bereiden want je kunt deze niet lang bewaren. Dus als je slechts 6 cupcakes direct wilt consumeren, maak dan de helft van het botercreme recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept banoffee cupcakes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Banoffee Cupcakes wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Cake recepten Tags: Baktotaal, bananen, bloem, boter, cupcakes, eieren, karamel, samenwerkingen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Stroopwafel Muffins
Volgend bericht: Overnight Chia-Oats met spirulina »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee