Print

Recept: Banoffee cupcakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze banoffee cupcakes zijn kleine gebakjes op zich! De banoffee cupcakes met stukjes banaan en karamel zijn heel eenvoudig te maken. Decoreer ze met een luchtige botercreme en plakjes banaan. De gouden suiker drip maken het geheel helemaal af.

 • Author: Betina Oostveen
 • Prep Time: 3 uur
 • Cook Time: 30 min.
 • Total Time: 3 uren en 30 minuten
 • Yield: 12 stuks 1x
 • Category: Cakes
 • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de dulche de leche:

 • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)

Voor de banoffee cake:

Voor de topping:

(* gebruik je gewone vanille extract in plaats van de geconcentreerde versie, gebruik dan 1 theelepel)

Extra:

 • keukenmixer met garde
 • muffin tray
 • 12 papieren cupcake vormpjes
 • ijsscoop
 • plastic spuitzakje of boterhamzakje
 • spuitzak met kartelmond

Instructions

 1. Als eerste ga je zelf karamel maken. Volg hiervoor de instructies voor zelf Dulche de Leche maken en houd 2.5 tot 3 uur kooktijd aan. Laat daarna het blikje goed afkoelen. Deze stap kun je gerust daags van tevoren voorbereiden!
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Stop 12 papieren vormpjes in een muffin tray.
 3. Stop de roomboter, eieren en BrandNewCake ‘Banoffee Cake-Mix‘ in de mengkom van de keukenmixer. Plaats de garde en mix het geheel op lage snelheid tot een glad beslag gedurende 4 minuten. Gebruik een ijsscoop om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes. Zet de tray op een rooster in de oven en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna 5 minuten staan in de bakvorm en laat daarna volledig afkoelen 0p een rooster.
 4. Terwijl de cupcakes in de oven staan ga je vast aan de slag met de topping. Meng de BrandNewCake ‘Botercreme-Mix’ met het water. Roer goed door en laat 1 uur staan om alvast op te stijven. Klop de roomboter zalvig in een keukenmachine met garde. Voeg de BrandNewCake ‘Geconcentreerde aroma-vanille’ toe en ook, lepel voor lepel, de ‘Botercreme-mix’. Voeg het volgende lepel pas toe als de vorige lepel volledig is opgenomen. Zodra alles gemengd is tot een gladde creme schep je dit in een spuitzak met kartelmondje. Bewaar de zak eventjes in de koelkast tot je deze gaat gebruiken bij punt 7.
 5. Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld kun je verder met de volgende stappen. Maak een gaatje in elke cupcake van ca 1 cm breedte en 3 cm diep. Ik gebruik hiervoor het dunne cilindervormige handvat van een houten pollepel.
 6. Open het blikje karamel en schep ongeveer een kwart hiervan in een plastic spuitzakje of boterhamzakje. Duw alle karamel naar een punt en knip het topje van de punt af. Je kunt nu elke holte in de cupcakes volspuiten met de karamel.  Bewaar de rest van de karamel in een afgesloten bakje in de koelkast (niet meer nodig voor dit recept).
 7. Spuit vervolgens een flinke toef botercreme op elke banoffee cupcake. Snijd een banaan in 12 dikke plakken en leg een plakje op elke toef botercreme. 
 8. Schroef de dop van de BrandNewCake ‘Drip Goud’ los en verwijder de seal. Zet de fles in de magnetron op 800 W en verwarm 30 seconden. Draai de dop er weer op en schud de fles goed heen en weer om de drip goed te mengen. Herhaal eventueel indien nodig. Om te decoreren draai je het mondstuk open en versier de cupcakes naar wens. 
 9. Tot slot bestrooi je de Banoffee cupcakes nog met een beetje disco dip en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: Gedecoreerde cupcakes kun je gerust op de dag zelf in de koeling bewaren. Ongedecoreerde cupcakes kun je maximaal 2 dagen bewaren in een afgesloten bak op het aanrecht of vries ze na het afkoelen direct in. Maar de botercreme kun je beter niet teveel tegelijkertijd van bereiden want je kunt deze niet lang bewaren. Dus als je slechts 6 cupcakes direct wilt consumeren, maak dan de helft van het botercreme recept.