• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Travel / Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon

Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon

4 november 2014 Door Betina Oostveen Reageer

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon-header-001

Vandaag ondernemen wij een tweedaagse reis van San Francisco naar Los Angeles. Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze route over de I101 snelweg te rijden. Maar de mooiste route naar beneden is toch wel via de PCH1: de Pacific Coast Highway! Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan Google, Monterey, Carmel, Big Sur en het plaatsje San Simeon. Lees mee:

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon-002

PCH1

De totale route over de PCH1 van San Francisco naar Los Angeles is 500 miles (800 KM), dus ik zou je adviseren om deze route in twee delen te rijden. Ten minste, als je nog iets van de omgeving wilt zien. De PCH1 (Pacific Coast Highway 1) loopt namelijk over de vele rotsen en cliffen die California rijk is. Helaas is het zicht op deze eerste dag heel slecht door laaghangende mist. Dat neemt niet weg dat wij tussendoor een glimps kunnen opvangen van de zee en dat dit gewoonweg een prachtige snelweg is langs bekende kustplaatsen.

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon-003Google Campus

Als eerste rijden wij deze morgen naar het plaatsje Mountain View, dat slechts een half uur onder San Francisco ligt. Dylan is een echte Android fan, dus dan kan een bezoekje aan de Google Campus ook niet uitblijven. Het stadje is een aaneenschakeling van bedrijventereinen en Google is zo gigantisch groot dat het ook verspreid ligt over meerdere straten. Als echte foodie kun je echter je hart ophalen bij het gebouw aan ‘ 1625 Charleston Road, Mountain View‘.  Bij Building 44 van Google vind je namelijk diverse leuke Android sculpturen in de voortuin in de vorm van een Oreo cookie, Kitkat, IJs, Cupcakes, Donut etc. Hoewel je het pand niet in mag, mag je hier in de tuin uiteraard foto’s maken met de sculpturen. Sterker nog, overal staan bordjes dat Google dit juist aanbeveelt! Lang leve de lol dus!

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon-004

Monterey & Carmel

Na ons bezoek aan Google begeven wij ons naar de PCH1 en komen precies bij de stadjes Monterey en Carmel weer op de snelweg. Dit is ook een van de redenen dat je de PCH1 in meerdere dagen moet rijden, want je hebt hier langs de Californische kust genoeg stadjes om nog te bezoeken. Monterey is een echte haven stad met een Marina en Aquarium of the Bay en diverse vissers-pakhuizen en (vis)restuarants.

Carmel is daarentegen juist weer een schattig, artistiek stadje met veel kunst, oude Victoriaanse huizen en Pepple Beaches. Zoals bijvoorbeeld bovenstaande foto van Monastery Beach: een strand dat bestaat uit kleine steentjes. Gelukkig trok de mist hier alweer een beetje op en konden wij lekker genieten van het uitzicht op de Pacifische Oceaan.


pch1_google_monterey_carmel_san_simeon_4-001

Big Sur

Zodra je de PCH1 weer verder vervolgt, kom je langs de ‘ hoge’  kust van California. Rondom de plaats Big Sur kun je namelijk genieten van verstrekkende uitzichten over de Pacifische Oceaan. De cliffs zijn hier prachig, maar helaas ook weer gehuld in de mist. Wat mij trouwens wel opvalt, is dat het hier zo heerlijk naar Pine Trees, eucalyptus bomen en diverse salie planten ruikt. Een omgeving om lekker even die natuur op te snuiven dus. In Big Sur vind je tevens een restaurant van mijn lijstje: Restaurants met Spectaculair Uitzicht. En uiteraard heb ik hier gereserveerd voor de lunch.

Restaurants_met_spectaculair_uitzicht_BigSur

Lunchen bij Sierra Mar

Bovenop een berg vind je hier namelijk het luxe Post Ranch Inn hotel. Een plek waar je heerlijk afgezonderd kunt zitten met uitzichten op de berg of juist de oceaan. Het is een afgezonderd terrein en je komt dus ook alleen binnen met een reservering. Na het parkeren van de auto dienen wij nog een aantal trappen de berg op te nemen, maar bevinden ons daarna in een uitbouw op de berg. In het  Sierra Mar restaurant heb je 180 graden uitzicht op de oceaan en men serveert hier heerlijk gerechten en wijnen. Dylan moet helaas nog een stuk rijden, dus ik zorg dat ik geniet voor twee!

In het begin keken wij de felle, spierwitte mist in en was ik haast geneigd mijn zonnebril in het restaurant op te zetten (iets wat in LA trouwens vrij normaal blijkt). Maar tegen het einde van de lunch trok de mist alweer op en dat heeft een aantal mooie kiekjes op het terras van Sierra Mar Restaurant opgeleverd. Deze plek is echt een aanrader: niet alleen voor het uitzicht, maar ook voor de heerlijke luxe gerechten.

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon_5-001

San Simeon

Na de lunch rijden wij verder over de torenhoge en slingerende kustweg PCH1. Wij zetten de reis voort naar het stadje San Simeon, waar wij tevens blijven overnachten. Zo’n 10 km voor onze eindbestemming komen wij echter nog een strand vol met zeehonden tegen. Inmiddels gaat de zon al bijna onder, dus ik wil nog even de beestjes op de foto zetten. Maar zodra ik de autodeur opende kreeg ik al onmiddellijk spijt hiervan. Wat een lucht.. ! Het is duidelijk dat er in deze zeehonden kolonie niet een tandenborstel of mondwater te vinden is. Maar het is zo leuk om ze te zien luieren en knuffelen op het strand. Houd de bordjes ‘ Piedras Blancas‘  vlak voor San Simeon dus goed in de gaten om deze afslag niet te missen.

Dineren bij de Surfers Grill

San Simeon zelf is niet een hele grote plaats, maar een prima en betaalbare tussenstop aan de PCH 1. Aan weerszijden van de weg door San Simeon vind je diverse hotels/motels, en een paar restaurants. Wij blijven slapen in de Sea Breeze Inn in San Simeon. Dit motel is onlangs gerenoveerd, dus wij hadden een prettige en gloednieuwe kamer tot onze beschikking.

pch1_google_monterey_carmel_san_simeon_2-001

Er is echter geen restaurant dus gaan wij dineren bij de Sunset Grill aan de overkant van de straat. (Grenst aan Motel6). Dit is een rustige diner in ‘ Surfer’ style. Wij trappen af met een flinke portie gefrituurde uienringen, want die moet je minstens een keer gegeten hebben als je in de VS bent. Daarna besteld Dylan een hamburger en kan ik lekker genieten van een Sirloin Steak en gewokte groente. Geen culinaire hoogstandjes, maar wel goed eten voor een vriendelijke prijs. Aanrader dus.

Hierna is het slechts 100 meter naar ons hotel, dus kunnen wij na een hapje en drankje heerlijk voldaan in slaap vallen. Morgen deel 2 van onze reis over de PCH1. Weltrusten!

p.s. vandaag hebben wij 225 miles afgelegd (ca. 365 KM)

  • Ga terug: Dag 15:  San Francisco: Lombard Street, Little Italy, Chinatown & Alamo Square (California)
  • Lees verder: Dag 17:  PCH1, Santa Barbara en Malibu (California)
genieten_groetjes_betty

Category: Travel Tags: Amerika, Carmel, Google, Hearst Castle, Monterey, PCH1, reisblog, San Francisco

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een ‘Mediterraan Genieten’ borrel bij Eetwinkel Geniet in Utrecht
Volgend bericht: Appeltaart Havermoutpap »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in