• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Andijvie Stamppot met Rundervinken

Andijvie Stamppot met Rundervinken

5 november 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wil je vanavond een typisch Hollandse AGV’tje op tafel zetten? Ga dan voor dit heerlijke andijvie stamppot met rundervinken recept. De rauwe andijvie stamp je simpelweg door de gekookte aardappels en serveer met een lekkere bruingebakken gehaktstaaf. Lekker met typisch Hollandse ingelegde mosterdzaadjes!

recept voor hollandse andijvie stamppot met rundervinken vlees en mosterdkaviaar
recept voor hollandse andijvie stamppot met rundervinken vlees en mosterdkaviaar

Hollandse stamppot met rauwe andijvie maken

De nazomer en het najaar zijn echt het seizoen om andijvie te eten. Aan het begin van de winter gaan we sowieso masaal aan de stamppotten dus deze Hollandse stamppot met rauwe andijvie is perfect om nu (nog) te eten. Een heerlijke stoemp van stukken aardappel en andijvie met een lekkere rundervink en mosterdkaviaar voor een klein zuurtje. Dit is een makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag en hij staat ook nog een heel erg snel op tafel! Daar houden we van!

recept andijvie stamppot met rundervinken © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke stamppot recepten voor winterse dagen

Het najaar en de winter vragen nou eenmaal om zwaardere winterkost en dit is dan ook DE tijd van het jaar om lekker te genieten van gestampte aardappels en heerlijke stamppot recepten. Maak bijvoorbeeld ook eens een van deze (Hollandse) klassiekers klaar:

  • Stamppot met prei en drie kazen
  • Surinaamse Zuurkoolstamppot met tomaat
  • Stamppot met witlof, braadworst en piccalilly
  • Hete bliksem met appels (en pulled pork)
  • 10x Stamppot recepten op een rijtje

Geniet dus heerlijk van nog veel meer heerlijke stamppot recepten deze winter!


Print

Andijvie Stamppot met Rundervinken

recept andijvie stamppot met rundervinken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1200 gram (iets) kruimige aardappels
  • 1 grote ui.
  • ½ theelepel zout
  • 4 rundervinken
  • 60 gram stevige roomkaas
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 600 gram verse andijvie, gesneden
  • 4 eetlepels mosterd kaviaar (optioneel)
  • peper & zout
  • olijfolie en-of roomboter

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Stop beiden in een kookpan en voeg genoeg water toe om het onder te zetten. Tot slot gaat het zout erbij en plaats de deksel op de pan. Breng de aardappels aan de kook gedurende 20-25 minuten.
  2. Ondertussen ga je het vlees bereiden. Verwarm een koekenpan of braadpan op mediumhoog vuur. Bak de rundervinken rondom en donkerbruin gedurende 15 minuten. Regelmatig keren.
  3. Prik met een vork in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet het water af en stop de aardappels terug in de warme pan. Voeg roomkaas en nootmuskaat toe en stamp alvast tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Voeg in 2 – 3 delen de rauwe andijvie toe en stamp deze rustig door de aardappels. Door de warmte zal de andijvie slinken, maar je wilt het geheel grof houden en met een bite. Verdeel de andijviestammpot over de borden en serveer er voor iedereen een rundervink bij.
  5. In de warme koekenpan kun je nu nog even een scheutje water toevoegen en al verwarmende en roerende de aanbaksels losmaken met een houten lepel. Deze jus kun je vervolgens ook over de borden verdelen. Of serveer apart in een sauskommetje en geef er tevens mosterkaviaar bij. 

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept andijvie stamppot met rundervinken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je dit recept er altijd even bij zoeken als je Andijvie stamppot met rundervinken wilt gaan maken!

recept andijvie stamppot met rundervinken © bettyskitchen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, andijvie, Herfst, hoofdgerechten, mosterd, mosterdzaad, Nederlandse keuken, nootmuskaat, roomkaas, rundervinken, rundvlees, stamppot, uien, vlees, Winter

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aziatische Hartige Havermoutpap
Volgend bericht: Zelf Mosterd Kaviaar maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee