• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Aardbeien Bavarois Taart

Aardbeien Bavarois Taart

28 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens de zomermaanden staan de aardbeien natuurlijk centraal! Met deze lekker zoete zomerkoninkjes maak je bijvoorbeeld een verrukkelijke en luchtige aardbeien bavarois taart!

Samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Nu ben ik geen meester bakker of ster in het decoreren van taarten of cupcakes. Ik probeer er wel altijd het beste van te maken, maar kan eerlijk zeggen dat met de juiste ingrediënten, keukengerei en bakvormen je echt al een heel eind komt. En vaak wil een bereiding in video ook helpen natuurlijk! Deze prachtige aardbeien bavarois taart is dan ook in samenwerking met webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand gekomen. Een ware one-stop-shop voor alles op het gebied van bakken, zodat je thuis lekker en eenvoudig zelf aan de slag kunt gaan. Van losse ingrediënten tot complete bakmixen, maar ook taartvormen, spuitzakken, decoratie en presentatie middelen voor zowel de professionele als de thuisbakker.

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl
  • recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl
  • recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl

Bavaroise mix uitproberen

Inmiddels heb ik een aantal bakmixen en toppings van het merk BRAND NEW CAKE mogen uitproberen en ben hier zeer tevreden over. Zo stijft de bavaroisemix perfect op en is stevig genoeg om er een hele aardbeien bavarois taart van te maken. De Creme Chantilly mix is een mooie combinatie tussen meringue en botercreme en is een originele topping voor deze taart! En dan heb ik het nog niet eens over de smeuig zachte bodem van haverkoeken mix. Oeh la la! Probeer ook eens dit recept en bakmixen voor banoffee cupcakes maken, echt een aanrader! Speciaal voor deze aardbeientaart maakte ik een bereidingsvideo voor jullie, dan kun je met eigen ogen zien hoe je deze taart maakt! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!


Recept video: Aardbeien Bavarois Taart

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Aardbeien bavarois taart

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl

Deze prachtige aardbeientaart heeft een romige aardbeien bavarois laag op een bodem van haverkoekjes deeg! afgetopt met toefjes chantilly creme en aardbeien maakt het een zeer luxe taart voor elke gelegenheid. Het is een taart die in samenwerking tot webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand is gekomen en maak je heel eenvoudig zelf thuis met de bakmixen van BrandNewCake.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 3 uur (Incl. opstijven)
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

voor de taartbodem:

  • 200 gr BrandNewCake Haverkoekjes mix
  • 50 gr roomboter
  • 25 gr geklutst ei

Voor de vulling:

  • 500 ml ongezoete slagroom
  • 100 gr BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix
  • 100 ml water, op kamertemperatuur
  • 1 klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia
  • 250 gram aardbeien

Topping:

  • 2 blaadje gelatine
  • 75 gr BrandNewCake Creme Chantilly Mix
  • 50 gr halfvolle melk
  • 50 gram water
  • verse aardbeien en muntblaadjes

Extra:

  • Springvorm 20 of 24 cm
  • bakspray en bakpapier
  • keukenmixer met garde en deeghaak
  • spuitzak met kartelmond

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste de taartbodem. Gebruik hiervoor een keukenmixer met deeghaak en meng de BrandNewCake Haverkoekjes mix met de roomboter en ei tot een egaal deeg. Schep het deeg uit de kom en druk in de springvorm tot een egale bodem. Bevochtig een eetlepel met water om het deeg uit de smeren en goed in de rand te drukken. Bak de taartbodem af gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
  3. Klop de slagroom lobbig in de keukenmixer met garde. Meng in een separate kom de BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix met het water.
  4. Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Gebruik staafmixer om de aardbeien te pureren. Voeg twee volle eetlepels toe aan de bavaroise mix en voeg tot slot een klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia toe. Meng dit door de lobbige slagroom. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Voor de toplaag week je 2 blaadjes gelatine in ruim koud water gedurende. 10 minuten. Stop de resterende aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Knijp het vocht uit de gelatine blaadjes en voeg ze toe aan de aardbeien. Laat al roerende oplossen en zet het vuur uit. Laat dit 15 minuten afkoelen en lepel het vervolgens over de opgesteven bavarois laag. Smeer egaal uit en zet wederom 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Voor de topping klop je de BrandNewCake Creme Chantilly Mix, melk en water luchtig in de keukenmixer gedurende 3 minuten. Schep over in een spuitzak en spuit 10 toefjes bovenop de taart. 
  7. Halveer tot slot 5 aardbeien en leg een halve aardbei op elke toef. Hak alleen nog een paar muntblaadjes fijn en bestrooi deze over de taart. Snijd in punten en serveer direct. Bewaar deze taart gerust nog een dag in de koelkast.

Eet smakelijk!

Keywords: Taart, bavarois, slagroom, aardbeien, BrandNewCake, koekjes

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardbeien bavarois taart wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Taart Recepten Tags: aardbeien, Baktotaal, bavarois, gelatine, havermout, koekjes, kookvideo, melk, pudding, roomboter, samenwerkingen, slagroom, suiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « THAIS weekmenu
Volgend bericht: De Maaltuin Muiderslot »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in