Print

Recept: Aardbeien bavarois taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze prachtige aardbeientaart heeft een romige aardbeien bavarois laag op een bodem van haverkoekjes deeg! afgetopt met toefjes chantilly creme en aardbeien maakt het een zeer luxe taart voor elke gelegenheid. Het is een taart die in samenwerking tot webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand is gekomen en maak je heel eenvoudig zelf thuis met de bakmixen van BrandNewCake.

 • Author: Betina Oostveen
 • Prep Time: 30 min.
 • Cook Time: 30 min.
 • Total Time: 3 uur (Incl. opstijven)
 • Category: Taart
 • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

voor de taartbodem:

Voor de vulling:

Topping:

Extra:

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
 2. Maak als eerste de taartbodem. Gebruik hiervoor een keukenmixer met deeghaak en meng de BrandNewCake Haverkoekjes mix met de roomboter en ei tot een egaal deeg. Schep het deeg uit de kom en druk in de springvorm tot een egale bodem. Bevochtig een eetlepel met water om het deeg uit de smeren en goed in de rand te drukken. Bak de taartbodem af gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
 3. Klop de slagroom lobbig in de keukenmixer met garde. Meng in een separate kom de BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix met het water.
 4. Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Gebruik staafmixer om de aardbeien te pureren. Voeg twee volle eetlepels toe aan de bavaroise mix en voeg tot slot een klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia toe. Meng dit door de lobbige slagroom. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
 5. Voor de toplaag week je 2 blaadjes gelatine in ruim koud water gedurende. 10 minuten. Stop de resterende aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Knijp het vocht uit de gelatine blaadjes en voeg ze toe aan de aardbeien. Laat al roerende oplossen en zet het vuur uit. Laat dit 15 minuten afkoelen en lepel het vervolgens over de opgesteven bavarois laag. Smeer egaal uit en zet wederom 1 uur in de koelkast om op te stijven.
 6. Voor de topping klop je de BrandNewCake Creme Chantilly Mix, melk en water luchtig in de keukenmixer gedurende 3 minuten. Schep over in een spuitzak en spuit 10 toefjes bovenop de taart. 
 7. Halveer tot slot 5 aardbeien en leg een halve aardbei op elke toef. Hak alleen nog een paar muntblaadjes fijn en bestrooi deze over de taart. Snijd in punten en serveer direct. Bewaar deze taart gerust nog een dag in de koelkast.

Eet smakelijk!