• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Aardbeien Bavarois Taart

Aardbeien Bavarois Taart

28 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens de zomermaanden staan de aardbeien natuurlijk centraal! Met deze lekker zoete zomerkoninkjes maak je bijvoorbeeld een verrukkelijke en luchtige aardbeien bavarois taart!

Samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Nu ben ik geen meester bakker of ster in het decoreren van taarten of cupcakes. Ik probeer er wel altijd het beste van te maken, maar kan eerlijk zeggen dat met de juiste ingrediënten, keukengerei en bakvormen je echt al een heel eind komt. En vaak wil een bereiding in video ook helpen natuurlijk! Deze prachtige aardbeien bavarois taart is dan ook in samenwerking met webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand gekomen. Een ware one-stop-shop voor alles op het gebied van bakken, zodat je thuis lekker en eenvoudig zelf aan de slag kunt gaan. Van losse ingrediënten tot complete bakmixen, maar ook taartvormen, spuitzakken, decoratie en presentatie middelen voor zowel de professionele als de thuisbakker.

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl
recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl
recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl

Bavaroise mix uitproberen

Inmiddels heb ik een aantal bakmixen en toppings van het merk BRAND NEW CAKE mogen uitproberen en ben hier zeer tevreden over. Zo stijft de bavaroisemix perfect op en is stevig genoeg om er een hele aardbeien bavarois taart van te maken. De Creme Chantilly mix is een mooie combinatie tussen meringue en botercreme en is een originele topping voor deze taart! En dan heb ik het nog niet eens over de smeuig zachte bodem van haverkoeken mix. Oeh la la! Probeer ook eens dit recept en bakmixen voor banoffee cupcakes maken, echt een aanrader! Speciaal voor deze aardbeientaart maakte ik een bereidingsvideo voor jullie, dan kun je met eigen ogen zien hoe je deze taart maakt! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!


Recept video: Aardbeien Bavarois Taart

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Aardbeien bavarois taart

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze prachtige aardbeientaart heeft een romige aardbeien bavarois laag op een bodem van haverkoekjes deeg! afgetopt met toefjes chantilly creme en aardbeien maakt het een zeer luxe taart voor elke gelegenheid. Het is een taart die in samenwerking tot webshop Baktotaal Bouwhuis tot stand is gekomen en maak je heel eenvoudig zelf thuis met de bakmixen van BrandNewCake.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 3 uur (Incl. opstijven)
  • Category: Taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

voor de taartbodem:

  • 200 gr BrandNewCake Haverkoekjes mix
  • 50 gr roomboter
  • 25 gr geklutst ei

Voor de vulling:

  • 500 ml ongezoete slagroom
  • 100 gr BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix
  • 100 ml water, op kamertemperatuur
  • 1 klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia
  • 250 gram aardbeien

Topping:

  • 2 blaadje gelatine
  • 75 gr BrandNewCake Creme Chantilly Mix
  • 50 gr halfvolle melk
  • 50 gram water
  • verse aardbeien en muntblaadjes

Extra:

  • Springvorm 20 of 24 cm
  • bakspray en bakpapier
  • keukenmixer met garde en deeghaak
  • spuitzak met kartelmond

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste de taartbodem. Gebruik hiervoor een keukenmixer met deeghaak en meng de BrandNewCake Haverkoekjes mix met de roomboter en ei tot een egaal deeg. Schep het deeg uit de kom en druk in de springvorm tot een egale bodem. Bevochtig een eetlepel met water om het deeg uit de smeren en goed in de rand te drukken. Bak de taartbodem af gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
  3. Klop de slagroom lobbig in de keukenmixer met garde. Meng in een separate kom de BrandNewCake Bavaroisepoeder-mix met het water.
  4. Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Gebruik staafmixer om de aardbeien te pureren. Voeg twee volle eetlepels toe aan de bavaroise mix en voeg tot slot een klein mespuntje BrandNewCake Food Gel Colour – fuchsia toe. Meng dit door de lobbige slagroom. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Voor de toplaag week je 2 blaadjes gelatine in ruim koud water gedurende. 10 minuten. Stop de resterende aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Knijp het vocht uit de gelatine blaadjes en voeg ze toe aan de aardbeien. Laat al roerende oplossen en zet het vuur uit. Laat dit 15 minuten afkoelen en lepel het vervolgens over de opgesteven bavarois laag. Smeer egaal uit en zet wederom 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Voor de topping klop je de BrandNewCake Creme Chantilly Mix, melk en water luchtig in de keukenmixer gedurende 3 minuten. Schep over in een spuitzak en spuit 10 toefjes bovenop de taart. 
  7. Halveer tot slot 5 aardbeien en leg een halve aardbei op elke toef. Hak alleen nog een paar muntblaadjes fijn en bestrooi deze over de taart. Snijd in punten en serveer direct. Bewaar deze taart gerust nog een dag in de koelkast.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept aardbeien bavarois taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardbeien bavarois taart wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Taart Recepten Tags: aardbeien, Baktotaal, bavarois, gelatine, havermout, koekjes, kookvideo, melk, pudding, roomboter, samenwerkingen, slagroom, suiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Soep-er & Logement in Utrecht
Volgend bericht: De Maaltuin Muiderslot »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee