• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus

Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus

11 december 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Op de Meatless Monday van vandaag staat er weer een typisch Hollands najaarsgerecht op het menu. Namelijk deze romige aardappelpuree met Parmezaan kaas, met daarbij een heerlijke jus gemaakt van en met paddenstoelen. Dit is perfect als comfort food op een natte, koude najaarsavond.

Aardappelpuree met Parmezaanse kaas

odra ik paddenstoelen in de natuur zie verschijnen, word ik ook altijd weer geïnspireerd om ze weer eens op het menu te zetten hier thuis. Zo lekker in een verwarmend en romig gerecht in het najaar. En bovendien erg gezond. Paddenstoelen zitten namelijk onder andere vol B-vitamines en vezels en zijn door hun vlezige structuur een heel lekker alternatief op een stukje vlees. Dit recept voor aardappelpuree met parmezaan en paddenstoelenjus is dus een heerlijk vegetarisch recept om van te smullen.

recept Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus vegetarisch © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met paddenstoelen in de hoofdrol

Op Betty’s Kitchen staan een aantal van mijn favoriete gerechten met paddenstoelen, bijvoorbeeld deze Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus. Of wat dacht je van deze Pasta met salie boter en paddenstoelen? Hier thuis verschijnt deze makkelijke Paddenstoelenstoof met knolselderijpuree overigens regelmatig op tafel, absoluut een aanrader in de herfst en wintermaanden. En nu kun je er dus ook dit recept voor aardappelpuree met parmezaan en een just van paddenstoelen aan toevoegen. Eet smakelijk alvast!

Print

Recept: Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke simpele vegetarische maaltijd met aardappelpuree met Parmezaanse kaas en een jus van paddenstoelen. Heerlijk romig, vol van smaak en ideaal voor natte en koude herfstavonden.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de aardappelpuree:

  • 500 gram geschilde kruimige aardappelen
  • 100 ml. halfvolle melk
  • 15 gram roomboter
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 blaadjes verse salie
  • ½ (groenten)bouillonblokje
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de paddenstoelenjus:

  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 3 sjalotjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 el. bloem
  • ½ (groente)bouillonblokje
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de aardappels en rasp de Parmezaanse kaas als dat nog niet is gedaan. De aardappels kun je vervolgens in grove stukken snijden. Snij de paddenstoelen in plakjes. Schil en snij de sjalotjes in dunne, halve ringen. En knip of snij de blaadjes salie fijn.
  2. Breng een ruime pan met water en het halve bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de aardappels in 12 minuten gaar.
  3. Verwarm ondertussen voor de paddenstoelenjus in een koekenpan de roomboter op middelhoog vuur totdat deze bruin begint te kleuren. Voeg de paddenstoelen en sjalotten toe en bak voor ongeveer 10 minuten.
  4. Giet het water van de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Voeg de melk en roomboter toe en pureer met een aardappelstamper tot een puree. Roer de salie, Parmezaanse kaas en nootmuskaat erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Zet het vuur van de paddenstoelen en sjalotten laag zodra ze gaar zijn. Roer de bloem door de pan en verkruimel het halve uienbouillonblokje erboven. Voeg vervolgens 250 ml. koud water toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Proef ook de jus en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Serveer de aardappelpuree met de paddenstoelenjus.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze verrukkelijke aardappelpuree met parmezaan en paddenstoelenjus wilt gaan maken.

recept Aardappelpuree met Parmezaan en paddenstoelenjus vegetarisch

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, paddenstoelen, Parmezaanse kaas, puree, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 15x Recepten uit de Turkse Keuken
Volgend bericht: 15x Kerstontbijt Recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee